Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Karvinsko-orlovská nemocnice začíná vymáhat dluhy po pacientech

5. října 2011 10:24 | Orlová | Richard Kutěj

Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji začala vymáhat dluhy za regulační poplatky. O tom, do jaké výše narostl dluh a kolik lidí nemocnici dluží peníze, jsme si povídali s ředitelem nemocnice Petrem Kovaříkem.

Orlová viděla špičkový koncert klasické a duchovní hudby

5. října 2011 8:38 | Orlová | Richard Kutěj

Jihočeská komorní filharmonie České Budějovice a světově proslulá česká sopranistka Simona Šaturová vystoupili v sobotu 1. října v kostele Narození Panny Marie v rámci Svatováclavského hudebního festivalu. Orlová tak viděla skutečně špičkový a nádherný koncert klasické a duchovní hudby.

V Orlové začal Týden knihoven

4. října 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

V Orlové začal každoroční Týden knihoven oblíbeným prodejem starších knih ve stánku před knihovnou. Akce ale nabízí mnohem více a trvá téměř celý týden.

Řidiči pozor! Podzim přináší mnohé změny pro bezpečnou jízdu

2. října 2011 0:11 | Orlová | Richard Kutěj

Podzim přináší změny také na našich silnicích. Vozovka se vlivem zvýšené vlhkosti a spadaného listí stává více kluzkou, počítat je potřeba také se sníženou viditelností a prvními námrazami. Všichni řidiči by se tak měli mít na pozoru a přizpůsobit podzimu i svůj styl jízdy.

Láká vás pořídit si pejska? Přijďtě do orlovského útulku

1. října 2011 9:08 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovský psí útulek je po celý rok otevřen zájemcům o zdejší chovance. Všichni psí nalezenci se zde dostávají do dobré formy a pak už jen čekají, až najdou nové šťastné domovy.

Přednášky o práci dobrovolníků na orlovské Obchodní akademii

30. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Mladí lidé z několika zemí zavítali na půdu orlovské Obchodní akademie. Pro studenty si připravili sérii prezentací a přednášek o svých zemích a zároveň je seznámili s možnostmi, jak mohou mladí Orlované vycestovat na delší čas do zahraničí a získat tam nové zkušenosti a zážitky při práci dobrovolníků.

Po Orlové se pohybují podvodníci, kteří slibují vybudování kanalizace

28. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Všichni obyvatelé okrajových čtvrtí Orlové, kterých se týká budování nové kanalizace, ovšem nejen oni, by se měli mít na pozoru před podvodníky. Ve městě se opět objevili lidé, kteří slibují vybudování kanalizace a chtějí vybírat peněžní zálohy. Jde ale o podvodníky, kteří jen lžou a okrádají.

Debata o chystané těžbě v orlovské osadě Výhoda

26. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Osadní výbor Výhoda zorganizoval pro obyvatele této části města další setkání se zástupci OKD i orlovské radnice. Debatovalo se o chystané těžbě v této oblasti.

Žáci orlovských škol se seznámili s projektem Česko proti chudobě

26. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Česko proti chudobě je celonárodní projekt, který upozorňuje na mnohdy vykořisťovatelské podmínky, v jakých pracují a pěstují své plodiny lidé v zemích takzvaného třetího světa. Projekt se pod záštitou Informačního centra mládeže a organizace YMCA konal také v Orlové formou besed pro zdejší školy. Zájemci se tam dozvěděli mnohé užitečné informace a seznámili se také se systémem obchodování nazvaným Fair Trade.

Výstava k 90. výročí trvání orlovské knihovny

26. září 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovská městská knihovna slaví v letošním roce 90 let svého trvání. Akce k výročí se v knihovně konají po celý rok a nyní vrcholí velkou výstavou, která pomocí fotografií a dalších dochovaných materiálů mapuje historii tohoto zařízení.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více