Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

V Orlové působí jezdecký klub Nanka

22. srpna 2011 7:40 | Orlová | Richard Kutěj

Město Orlová má co nabídnout také pro milovníky jízdy na koních. Už několik let tady působí jezdecký klub Nanka, který se, mimo jiné, může pochlubit i řadou úspěšných odchovanců z řad jezdců i trenérů. Kromě toho se klub v posledních letech věnuje také terapiím pro hendikepované lidi.

A mužstvu FK Slavia Orlová se v úvodu nové sezóny daří

22. srpna 2011 0:12 | Orlová | Richard Kutěj

Mimořádně úspěšně vstupuje do nové sezony A mužstvo fotbalového klubu Slavia Orlová. Tým má nyní ambice pohybovat se během podzimní části soutěže na čelních příčkách divizní tabulky.

V orlovském psím útulku se opuštěným psům věnují dobrovolnice

21. srpna 2011 7:06 | Orlová | Richard Kutěj

Opuštění psíci v orlovském útulku se těší nejen kvalitní péči. O pejsky chodí pečovat také dobrovolnice. Ty se kromě ošetřovatelských prací starají o to, aby volný čas psíků byl co nejpestřejší a pejsci měli co nejčastější kontakt s lidmi.

Slavnosti gulášů a piva v Orlové jsou rok od roku větší

17. srpna 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Přes dva tisíce lidí si v sobotu užilo výbornou atmosféru orlovských Slavností gulášů a piva. Návštěvníci pak anketním hlasováním rozhodli také o vítězi v soutěži gulášů. Hlavní cenu tak letos získal guláš s názvem Armagedon, který uvařil pan Jiří Lasek.

SAMet: To jsou besedy, přednášky, koncerty i volná zábava

17. srpna 2011 0:00 | Bruntál | Richard Kutěj

Sjezd alternativní mládeže, neboli SAM, patří již k neodmyslitelným tradicím léta v Orlové. Jde o setkání plné besed, seminářů, workshopů, koncertů, divadel i bohoslužeb v areálu evangelického kostela. Akce začíná již ve čtvrtek, potrvá do neděla a zváni jsou lidé ze širokého okolí.

Příměstský tábor klubu Spirála v Orlové pobavil každého

15. srpna 2011 5:11 | Orlová | Richard Kutěj

Pestrý program plný her a výletů si tento týden užívaly děti, které navštěvovaly příměstský tábor klubu Spirála Domu dětí a mládeže.

I o prázdninách si můžete vybrat pejska v orlovském psím útulku

15. srpna 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Psí útulek v Zimném dole nabízí také o prázdninách spousty psích nalezenců, kteří touží možná právě po vašem přátelství a péči.

Orlovský sběrný dvůr slouží lidem a chrání přírodu

14. srpna 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

112 tun betonu, více jak 550 tun objemného odpadu, stovky ledniček a chladniček a téměř 1300 televizorů. To vše a mnoho jiného dosud obyvatelé Orlové odevzdali ve velkém sběrném dvoře na Nádražní ulici, který takto slouží od roku 2009.

Orlovský mládežnický tenis si udržuje vysokou úroveň

11. srpna 2011 10:54 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovský žákovský a juniorský tenis si již dlouhou dobu drží poměrně vysokou úroveň. Krom kvalitní práce s nejmladšími adepty tohoto sportu se na turnajích pravidelně daří i juniorům.

Zveme vás na Letní slavnosti piva a gulášů do Orlové

11. srpna 2011 8:58 | Orlová | Richard Kutěj

Již tuto sobotu 13. srpna zažije letní kino v Orlové další akci, která pobaví celou rodinu. Proběhnou zde Letní slavnosti piva a gulášů a těšit se mohou všichni gurmáni, milovníci pěnivého moku i dobré muziky. Pořadatelé z domu kultury navíc nezapomněli ani na děti.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více