Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Projekt Odkanalizování okrajových částí Orlové

11. srpna 2011 1:04 | Orlová | Richard Kutěj

Projekt Odkanalizování okrajových částí Orlové spěje do své další etapy. Už počátkem září proběhnou informativní schůzky s občany, kterých se toto týká. Celá akce představuje odkanalizování přibližně 690 nemovitostí a vybudování téměř 25 kilometrů kanalizace.

Prázdninové aktivity dětského oddělení orlovské knihovny

11. srpna 2011 0:48 | Orlová | Richard Kutěj

Dětské oddělení městské knihovny v Orlové ani o prázdninách rozhodně nezeje prázdnotou. Malí čtenáři zde nejen pravidelně chodí na internet nebo pro své knihy. Pracovnice knihovny je zároveň zvou i na nejrůznější zábavné a tvůrčí aktivity.

Domácího násilí přibývá stále více

11. srpna 2011 0:41 | Orlová | Richard Kutěj

Telefonické i sms obtěžování, kopání do dveří a vyhrožování násilím. Takto se chovají někteří bývalí partneři, kteří neunesou rozchod a ukončení vztahu. Policie tyto případy, ale i klasické domácí násilí, musí řešit stále častěji.

Lidé chtějí sportovat a relaxovat i při špatném letním počasí

3. srpna 2011 10:00 | Orlová | Richard Kutěj

Současné počasí nedává příliš mnoho možností pro venkovní aktivity, které jinak k létu neodmyslitelně patří. Zdravý pohyb, ale i odpočinek a relax, tak nyní stále více lidí vyhledává v nejrůznějších krytých prostorách, kde rozmary počasí nehrají žádnou roli.

Výtvarné oddělení Základní umělecké školy J. R. Míši v Orlové

31. července 2011 13:18 | Orlová | Richard Kutěj

Dnes vás v našem mini seriálu naposledy zavedeme na Základní uměleckou školu J. R. Míši, kde vám představujeme jednotlivá oddělení. Dnes to bude oddělení výtvarné, kde se děti učí vše, co má s pojmem výtvarné umění společné.

Srpen je opět plný aktivit pro orlovské děti

30. července 2011 11:59 | Orlová | Richard Kutěj

Letní prázdniny se lámou do své druhé půle, děti v Orlové se ale rozhodně nemusí bát nudy a bezcílného toulání se městem. Dům dětí a mládeže i jeho volnočasové středisko Spirála připravily i na srpen spousty aktivit.

Svaz tělesně postižených si svou dřinou zachránil klubovnu

29. července 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Až neuvěřitelný kus dřiny a tvrdé práce předvedli členové orlovského Svazu tělesně postižených. Ti doslova vlastníma rukama zachránili svou klubovnu, kterou po loňských povodních ohrožoval bortící se svah.

Tanečník z Orlové slavil úspěchy na Mistrovství Evropy

27. července 2011 12:00 | Orlová | Richard Kutěj

Mistrovství Evropy v taneční disciplíně zvané elektro boogie letos v Dánsku tleskalo klukovi z Orlové. V sóĺo tanci stříbrný a v duu jako Hybdris Crew dokonce zlatý. To jsou úspěchy orlovského tanečníka Patricka Ulmana.

Orlovští Nezávislí vystoupili z koalice

26. července 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovští Nezávislí na posledním zasedání zastupitelstva oznámili, že vystupují z povolební koalice. My jsme zjišťovali, co je k tomuto kroku vedlo a ptali jsme se také na názor jejich dosavadních koaličních partnerů.

HC Orlová převedl 2. ligu hokeje do Karviné, Orlová bude hrát krajský přebor

24. července 2011 0:02 | Orlová | Richard Kutěj

Město Orlová se již několik týdnů vyrovnává se skutečností, že přišlo o svou druhou ligu hokeje. Rozhodla o tom valná hromada HC Plus Oil Orlová na svém zasedání 16. června letošního roku. A mužstvo začíná trénovat v Karviné. A Orlovou od té doby prošlo několik nepravdivých informací, proč k tomuto kroku vlastně došlo.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více