Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Orlovské školy čeká o prázdninách řada rekonstrukcí

1. července 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovští školáci se již nedočkavě těší na své prázdniny. Většinu jejich škol ale v tomto období čeká čilý ruch. Školní budovy o prázdninách opět čeká spousty oprav a rekonstrukcí.

Výstava drobného a hospodářského zvířectva v Orlové

30. června 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Ačkoli je Orlová městem, mezi čilé spolky patří i zdejší chovatelé drobného a hospodářského zvířectva. Ti také každý rok pořádají svou výstavu, která patří k nejkvalitněji obsazeným akcím svého druhu na Karvinsku.

Klub Spirála nabízí celý červenec mnoho akcí pro orlovské děti

27. června 2011 10:17 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovské děti, které o nadcházejících prázdninách budou pobývat doma, se rozhodně nemusí bezcílně toulat ulicemi nebo se nudit. Pestrý program pro ně přichystalo Středisko volného času Spirála na ulici Energetiků.

Orlová bude mít novou služebnu policie

27. června 2011 6:12 | Orlová | Richard Kutěj

Stavba nové moderní policejní budovy v Orlové-Porubě rychle spěje ke zdárnému konci. Samotní orlovští policisté by zde pak měli zahájit svou činnost již v září letošního roku.

Představujeme Lidovou školu umění Orlová

27. června 2011 4:25 | Orlová | Richard Kutěj

Lidová škola umění v Orlové nabízí zdejším nadaným dětem zázemí a možnost rozvíjet se hned v několika uměleckých oborech.

Orlová viděla žákovskou horolezeckou špičku

24. června 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Ti nejlepší závodníci horolezecké žákovské kategorie z Moravy i hostující závodníci z Čech předvedli své umění na již 9. ročníku orlovských závodů na umělé stěně Tendon Cup. Ty se konaly v tělocvičně místního gymnázia a pořadatelem byl orlovský horolezecký klub.

Slavnostní vyřazení orlovských maturantů

22. června 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Atmosféra, na jakou se nikdy nezapomíná. Taková bývají slavnostní pomaturitní loučení se střední školou, které v těchto dnech prožívají také letošní orlovští maturanti. My jsme navštívili slavnostní loučení studentů orlovského Gymnázia a střední odborné školy v místním domě kultury.

Vandalové ničí letní kino v Orlové, to nyní nehraje

20. června 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovské letní kino muselo v těchto dnech přerušit svou sezonu. Důvod? Dosud neznámý pachatel zde před několika dny rozřezal promítací plátno. Jde již o několikátý útok vandalů na letní kino a okolí, které se pravidelně opakují každý rok.

Přijďte se podívat na výstavu kaktusů a sukulentů do Orlové

17. června 2011 21:29 | Orlová | Richard Kutěj

Kaktusy, sukulenty a další exotické rostliny nabízí výstava orlovského klubu kaktusářů v orlovském domě dětí a mládeže. Najdete zde i poradenství zkušených pěstitelů, prodejní expozici i některé unikátní výstavní kusy. Výstava se koná v sobotu 18. 6. od 9.00 do 18.00 a v neděli od 9.00 do 17.00.

Orlová viděla hasičské klání O pohár starosty

15. června 2011 7:39 | Orlová | Richard Kutěj

O pohár starosty města. Tak se jmenuje již tradiční orlovská soutěž v požárním útoku, kterou v rámci zdejšího jarmarku pořádá Sbor dobrovolných hasičů Orlová-Město.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více