Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Polská a česká umělecká škola v Orlové měly společný koncert

1. června 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Již pět let trvá družba orlovské Základní umělecké školy J. R. Míši a jejich přátel z umělecké školy v polském městě Rydultowy. Spolupráce probíhá nejen při vzájemné výměně zkušeností žáků a pedagogů obou škol, ale také formou společných koncertů. Jedno z takových česko-polských uměleckých setkání proběhlo na orlovské škole v rámci oslav Dnů města.

Mezinárodní šachový turnaj Open Orlová je rok od roku kvalitnější

1. června 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Open Orlová je mezinárodní šachový turnaj, jehož kvalita a obsazenost mezinárodními šachovými přeborníky je rok od roku větší. Letošního 8. ročníku se tak účastnilo 99 hráčů ze 6 zemí a opět šlo o velkou šachovou událost.

V Orlové se uskutečnila poprvé Noc kostelů

1. června 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Noc kostelů je celorepubliková akce, kdy se otevírají kostely i jejich místa, kam běžný návštěvník jen tak nevstoupí. Letos se k akci poprvé připojily také kostely v Orlové a otevřely se tak katolický i evangelický kostel i Husův dům. Připraveny byly nejen prohlídky těchto prostor, ale i mnohá kulturní vystoupení.

Orlovský Soptík aneb když děti soutěží jako praví hasiči

30. května 2011 4:28 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovský Soptík. Tak se jmenuje dlouholetá tradiční soutěž, kterou pro děti z orlovských školek pořádají hasiči z dobrovolného sdružení Orlová-Město. Letos proběhl již 19. ročník této akce, na které se děti nejen dosyta vyřádí a pobaví, ale dozví se také mnohé užitečné informace.

Orlovští rybáři pozvali k vodě děti, závodili i dospělí

29. května 2011 6:05 | Orlová | Richard Kutěj

Hned dva rybářské závody mohli v uplynulých dnech navštívit příznivci rybaření v Orlové. Děti a mládež se sešly u nádrže Kozí becírek, kde pro ně otevřené klání uspořádala místní organizace Českého rybářského svazu. Posezení u vody pak pořádalo také sdružení Vodniora.

V Orlové se konaly velké turistické závody

28. května 2011 6:00 | Orlová | Richard Kutěj

Druhé kolo Českého poháru v turistice pořádal orlovský Klub českých turistů a Středisko volného času Juventus za podpory města Orlové. Na trať se vydalo více jak 200 závodníků z celé České republiky ve 14 věkových kategoriích.

Orlovou se jel cyklistický závod O pohár starosty

23. května 2011 2:56 | Orlová | Richard Kutěj

Město Orlová zažilo 12. ročník cyklistického závodu O pohár starosty. Ten patří mezi závody, kde své nabyté zkušenosti předvedly cyklistické naděje z Česka i z Polska.

Do Orlové zavítal houslový virtuos Svěcený spolu s dcerou

21. května 2011 3:16 | Orlová | Richard Kutěj

Do Orlové zavítala jedna z největších současných osobností nejen klasické hudby, fenomenální houslista a muzikant Jaroslav Svěcený. Houslový virtuos zde předvedl dva koncerty, které odehrál spolu se svou dcerou Julií a klavíristou Václavem Máchou. Mistra pozval zdejší Klub přátel hudby.

Májový pochod všech generací je již orlovskou tradicí

20. května 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Májový pochod všech generací se jmenuje již tradiční akce, kterou pořádá orlovský Dům seniorů Pohoda. Účastníky této mezinárodní akce čekala procházka po historických místech staré části Orlové a soutěžně zábavné odpoledne v areálu evangelického kostela.

Městský Den bezpečnosti nadchl děti i dospělé

18. května 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Den bezpečnosti byl velkou sobotní akcí, kterou pro obyvatele Orlové a okolí uspořádala zdejší radnice ve spolupráci s dalšími subjekty. Návštěvníci povedené akce tak celé sobotní odpoledne sledovali akční ukázky práce policie, strážníků, vojáků, hasičů i záchranářů.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více