Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Maturity v Orlové běží na plné obrátky

18. května 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Maturita, neboli zkouška dospělosti. Jeden z nejdůležitějších okamžiků ve svém životě nyní prožívají také desítky studentů několika orlovských středních škol.

Přijměte pozvání na Den města Orlové a Festival národnostních menšin

18. května 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Již v sobotu 21. května mohou vyrazit Orlované i lidé z okolí na opravdu kvalitně obsazený Den města, který nabídne zábavu pro všechny věkové kategorie. Již o den později bude zábava ve městě pokračovat, a to na Festivalu národnostních menšin.

Na orlovském Gymnáziu se konal Francouzský den

16. května 2011 3:56 | Orlová | Richard Kutěj

Pravou francouzskou atmosféru dokázali vytvořit studenti orlovského Gymnázia, kteří na škole uspořádali den plný odkazů na tuto zajímavou zemi. Šlo o další z projektů, které mohli studenti vytvořit v rámci dotace z celorepublikových Malých grantů.

Dům kultury města Orlová slavil 40 let celoměstskou akademií

15. května 2011 7:47 | Orlová | Richard Kutěj

Dům kultury města Orlové velkolepě oslavil svých 40 let. Oslavy tento týden vyvrcholily Celoměstskou akademií, na které se představily orlovské školy a školky i kluby, které pod domem kultury pracují.

Obyvatel orlovského psího útulku vyhrál cenu, psíci čekají na své pány

12. května 2011 11:12 | Orlová | Richard Kutěj

V orlovském psím útulku je stále živo. Jeden z tamních chovanců nedávno dokonce uspěl na psí výstavě. Byl nalezen v Dětmarovicích, kde byl přivázán u stromu ponechán svému osudu. Dingo je v útulku velice oblíben pro svou přátelskou povahu.

Volejbalové naděje bojovaly v Orlové

11. května 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Volejbalové naděje z celého regionu se utkaly na orlovském turnaji. Šlo o klání sportovních klubů volejbalu v celorepublikové postupové soutěži.

Orlovští motorkáři si nechali požehnat své stroje

11. května 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Žehnání motorkářům a motocyklům za bezpečné kilometry v rozjíždějící se sezoně patří již k orlovským tradicím. Také letos se této milé povinnosti ujal orlovský farář Martin Pastrňák a motocykly předvedly i spanilou jízdu městem.

Dům kultury města Orlové oslaví 40 let velkolepou akademií

9. května 2011 8:04 | Orlová | Richard Kutěj

Čtyřicet let od svého založení slaví letos v květnu Dům kultury města Orlové. Středa 11. května tak bude dnem velké akademie k tomuto výročí, na kterou je zvána i široká veřejnost.

Projekt výstavby nového náměstí v Orlové vstoupil do další etapy

9. května 2011 7:24 | Orlová | Richard Kutěj

Projekt výstavby nového orlovského náměstí v současném centru města spěje do další etapy. Tento týden se tak v Orlové s vedením města sešli i zástupci ministerstev, které se na akci podílejí, a probíraly se další plány a postupy jak celou akci zdárně zrealizovat.

Orlovský Svaz tělesně postižených zorganizoval další Pochod za zdravím

9. května 2011 3:28 | Orlová | Richard Kutěj

Pochod za zdravím. Tak se jmenuje již tradiční májová akce orlovského Svazu tělesně postižených. Vždy jde o příjemnou vycházku po zajímavých místech města a také o milé společenské posezení se soutěžemi a hrami.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více