Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Orlovský jarmark nabídl country, folklor, stánky i zábavu pro děti

14. června 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Staré náměstí v Orlové-Městě bylo během své historie známé i dávnými trhy a jarmarky, na které se sjížděli lidé z celého regionu. Především zábavu pro celou rodinu dnes nabízí jejich obnovená tradice. V sobotu se zde konal již 7. Orlovský jarmark, který nabídl vše, co k takové akci patří.

Pěvecké sdružení moravských učitelů zapělo v Orlové

14. června 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Opravdu krásný hudební zážitek zažila Orlová v rámci konání Orlovského jarmarku, když do města zavítalo Pěvecké sdružení moravských učitelů. Významný český pěvecký sbor koncertoval v evangelickém kostele.

Novinky v oblasti pasů a cestování do Chorvatska

13. června 2011 8:20 | Orlová | Richard Kutěj

Doba dovolených právě začala. A my vám přinášíme nejen důležité informace ohledně letošních novinek kolem vyřizování cestovních dokladů. Mnohé informace nám poskytla také ambasáda jedné z nejoblíbenějších destinací pro české turisty, a to Chorvatska.

Škola Mládí Orlová opět pořádala soutěž Malujeme Evropu

13. června 2011 4:06 | Orlová | Richard Kutěj

Malujeme Evropu. Tak se jmenuje velká výtvarná soutěž, ve které děti z celého regionu malují obrázky s evropskými tématy a náměty. Akci pořádá orlovská Základní škola Mládí a letos již proběhl její 3. ročník. My jsme proto navštívili vernisáž soutěžní výstavy, která se nyní koná v orlovském domě kultury.

Orlovská síň Muzea Těšínska nabízí ukázku ze sbírek Jiřiny Králové

10. června 2011 5:13 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovská síň Muzea Těšínska zve všechny zájemce na další zajímavou expozici. Ta nabídne ukázku ze sbírek významné národopisné pracovnice Jiřiny Králové a je zároveň i připomínkou letošního 100. výročí narození této rodačky z Lazů, která patřila mezi přední osobnosti národopisu Těšínska.

Studenti Gymnázia Orlová vystavují výtvarné práce ze dvou projektů

9. června 2011 16:53 | Orlová | Richard Kutěj

Věk není hranice a Cesty do nitra moderního umění. Tak se jmenují dva výtvarné projekty orlovských gymnazistů, na které získala škola peníze z takzvaných Malých grantů. Výsledky výtvarných prací z obou projektů si nyní můžete prohlédnout na výstavě v orlovském domě kultury.

Orlová zve na 7. ročník Orlovského jarmarku

9. června 2011 8:50 | Orlová | Richard Kutěj

V sobotu 11. června se na Starém Náměstí v Orlové uskuteční již 7. ročník Orlovského jarmarku. Ten opět nabídne zábavu pro celou rodinu, vystoupení kapel i souborů a mnoho dalších atrakcí. Sobotní Orlovský jarmark nabídne program na celý den.

Výměny řidičských průkazů mají zase jiné termíny

9. června 2011 6:14 | Orlová | Richard Kutěj

Od konce května letošního roku platí zase jiná pravidla pro povinné výměny řidičských průkazů. Původně se řidičáky vydané v letech 2001 až 2003 měly měnit do konce roku 2013. Po náhlém zásahu našich zákonodárců je ale vše jinak.

V Orlové zkrášlí školáci zastávky

6. června 2011 7:33 | Orlová | Richard Kutěj

Několik orlovských autobusových zastávek v těchto dnech mění svůj vzhled. Zastávky se díky nápadu orlovského majetkového odboru a podpory města změní ve veselé a příjemné součásti Orlové, které vyzdobí výtvarné práce žáků místních škol.

Den dětí v Orlové byl plný zábavy a atrakcí

5. června 2011 6:50 | Orlová | Richard Kutěj

Celý orlovský lesopark i letní kino patřilo zdejším dětem, které zde i s rodiči prožívaly den plný atrakcí, dobré zábavy i netradičních zážitků. Město takto svým nejmenším připravilo další povedené oslavy Dne dětí.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více