Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Místostarostové hodnotí nadcházející volební období

17. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Orlová stojí na prahu dalšího volebního období. V minulém expresu nám starosta města Jiří Michalík představil vizi, kam by dále naše město mohlo směřovat. Tentokrát dostali slovo ke stejnému tématu 1. místostarosta Radislav Mojžíšek a 2. místostarosta Miroslav Koláček.

Orlová uctila Den válečných veteránů

15. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Město Orlová si jako každým rokem připomnělo 11. listopadu v 11 hodin Den válečných veteránů, tedy zároveň i památku obětí všech světových válek. Slavnostní shromáždění se konalo jako pokaždé u památníku obětem 1. a 2. světové války nedaleko orlovské kapličky.

Český svaz bojovníků za svobodu nechce zapomínat

12. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Český svaz bojovníků za svobodu je stále činnou organizací, která sice sdružuje lidi víceméně důchodového věku, ti jsou ale stále ještě aktivní a snaží se především o to, aby ani současné generace nezapomínaly na hrůzy, které přinášejí období, kdy si jedni podrobují druhé a vyvolávají války a utrpení.

Starosta Orlové hovoří o plánech do dalšího volebního období

12. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Orlová stojí na prahu dalšího volebního období. My jsme se zeptali členů současného vedení, jak vidí směřování města do dalších let a které akce považují za důležité a prioritní.

Starostou Orlové zůstává Jiří Michalík (ČSSD)

11. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Starostou města Orlové byl zvolen Jiří Michalík z ČSSD, který tak naváže na své starostování v minulém volebním období. Stejně tak post prvního místostarosty obsadil opakovaně Radislav Mojžíšek ze Sdružení nezávislých kandidátů-Evropští demokraté. Novým mužem na orlovské radnici je Miroslav Koláček z Komunistické strany Čech a Moravy, který byl zvolen druhým místostarostou.  

Žáci z orlovské ZŠ Jarní vytvořili erb města z tříděného odpadu

11. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Do pokusu o světový rekord v počtu vyrobených znaků z vytříděného odpadu se přihlásila orlovská Základní škola Jarní. Pod vedením jedné z pedagožek tam skupinka žáků vyrobila z tříděného odpadu znak města Orlová. Škola se tak připojila k celorepublikové akci, která byla vyhlášena letos v září.

V Orlové se opět koná výstava fotografií

11. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Fotoklub Orlová zahájil této týden již svou několikátou výstavu v prostorách Domu kultury města. Výstava Život ... nejen v Orlové je již sedmou výstavou orlovského fotoklubu a potrvá do pátku 19. listopadu.

Sebevrah byl naštěstí jen figurant

3. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Nelehký úkol řešili v pondělí v Orlové policisté, strážníci, hasiči i záchranáři. Na nejvyšší místo bytového domu Doubravan se dopoledne posadil muž se sebevražednými úmysly a hrozil skočit dolů. Naštěstí šlo tentokrát o cvičení, které mělo prověřit schopnost reakce všech složek Integrovaného záchranného systému.

Pozor na podzimní silnice, hrozí více nehod!

3. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

K zatím poslední vážné dopravní nehodě tu došlo v pátek 29. října. Sedmasedmdesátiletý řidič Citroenu Saxo nedal přednost na ulici Na Olmovci vozidlu Opel Vectra. To jelo od Dětmarovic na Orlovou. Posádka Citroenu byla vážně zraněná.

Vysílání TV POLAR Orlová se přesouvá na jiný kanál

3. listopadu 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Společnost UPC provedla od 3.11.2010 změnu ve vysílání. Diváci sledující vysílání TV POLAR Orlová nenajdou Orlovský expres na kanále S6, ale S11. Prosíme proto všechny diváky, aby si své televizory znovu naladili tak, aby městské televizní vysílání mohli sledovat. Premiéry se budou vysílat stejně, vždy v úterý a pátek od 18. hodin a pak vždy v celou hodinu.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více