Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Dům dětí a mládeže Orlová představil své kroužky

18. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Prostranství před orlovským městským úřadem patřilo před několika dny ukázkám všeho zajímavého a úspěšného, co nabízí zdejší Dům dětí a mládeže. Na zábavném odpoledni se kolemjdoucí mohli nejen pobavit, ale také zjistit, že některé kroužky stále ještě nabízejí poslední volná místa všem případným zájemcům.

Představujeme vám Klub plaveckých sportů Mládí Orlová

18. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Již několik let rozvíjí svou sportovní činnost Klub plaveckých sportů Mládí Orlová. V klubu trénují nejen nadějní mladí plavci, kteří pravidelně obsazují nejrůznější soutěže, provozují zde také kondiční plavání, které je určeno dětem, mládeži, ale i dospělým. TV Polar navštívila s kamerou jeden z plaveckých tréninků.

Orlovský Týden knihoven nabídl pro každého něco zajímavého

18. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Několik akcí různého druhu nabízel téměř každý den Týden knihoven, který uspořádala orlovská městská knihovna. Zájemci si například mohli koupit levné knihy, dozvědět se něco o záhadách, děti si zase mohly vyrobit pěknou památku na celou akci.

Orlovská nemocnice otevřela oddělení Dlouhodobé intenzivní péče

14. října 2010 5:55 | Orlová | Richard Kutěj

Zcela nové oddělení lůžek takzvaně Dlouhodobé intenzivní péče a dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče otevřela dnes slavnostně orlovská část karvinské nemocnice s poliklinikou. Jedná se o oddělení, které v našem regionu nemá obdoby a bude sloužit pro potřebné případy z celého kraje. To vše upevní pozici orlovské části nemocnice v síti nemocnic kraje.

Orlovský Družstevník byl použit pro předvolební kampaň

13. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Velké rozhořčení vzbudilo u některých členů Bytového družstva v Orlové poslední číslo jejich Družstevníku. Část obsahu totiž neslouží jen k informování o dění v družstvu, ale jako kampaň pro některé volební strany.

Nových dětských hřišť v Orlové neustále přibývá

13. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Budování nových dětských hřišť patří mezi akce, které mají v posledních letech v Orlové zelenou. Děti a rodiče tak mají několik míst, kam mohou vyrazit a již nyní město plánuje další tyto investice. Děti a rodiče tak mají několik míst, kam mohou vyrazit a již nyní město plánuje další tyto investice.

Akce Plave celé město proběhla ve středu také v Orlové

11. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Středa patřila na orlovském krytém bazénu těm, kdo se rozhodli město podpořit v plavecké soutěži měst. Ta se koná pod záštitou Českého olympijského výboru v celé České republice a výsledky se odvíjejí od počtu účastníků, kteří uplavou 100 metrů, a jejich konečného času.

Orlovská mateřská školka Na Výhodě slaví třicátiny

11. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

30 let svého trvání oslavila letos 1. října orlovská mateřská škola Na Výhodě. Zařízení se v tomto věku daří a zájem rodičů o tuto školku stále roste. Město Orlová školce nadělilo jeden z pěkných dárků.

Orlovou navštívil ministr životního prostředí Pavel Drobil

6. října 2010 13:13 | Orlová | Richard Kutěj

Možnosti zlepšení ovzduší a životního prostředí v regionu byly hlavním motivem setkání starostů Svazu měst a obcí okresu Karviná a ministra životního prostředí Pavla Drobila. Setkání se konalo v Orlové.

Evropské hry bez hranic v Orlové

6. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

V malou Evropu se proměnila orlovská Základní škola Mládí v Orlové, kde v pátek probíhala vědomostně zábavná hra Evropské hry bez hranic. Páťáci z orlovských základních škol tam plnili nejrůznější úkoly a zároveň tak zábavnou formou získávali informace o mnoha zemích Evropy.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více