Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Stále populárnější squash zakotvil také v Orlové

29. října 2010 4:57 | Orlová | Richard Kutěj

Squash patří mezi stále populárnější sporty. Nyní zakotvil také v Orlové, kde jeho nabídky využívají třeba i místní školy.

Dům kultury města Orlová prochází rekonstrukcí

29. října 2010 0:44 | Orlová | Richard Kutěj

Čtyřicet let svého trvání oslaví příští rok Dům kultury města Orlové. V zařízení nyní také probíhá další část jeho velké rekonstrukce. O kulturní zážitky ale Orlová nepřijde ani během těchto prací.

Nová vyhláška v Orlové zakazuje převoz sypkého materiálu bez zajištění

28. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Už několik dní platí na území města Orlová nová vyhláška, která zakazuje převoz sypkého materiálu na náklaďácích a přívěsných vozících bez řádného zajištění. Město tak vyhovělo připomínkám občanů a stalo se vůbec prvním v širokém okolí, které se takto pokouší zase o něco zlepšit zdejší ekologii.

V Orlové proběhla přednáška o zajímavostech ve fungování EU

28. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Místa, kde pracuje Evropská unie, navštívili letos někteří pedagogové z Orlové i okolních měst. Na Základní škole Mládí pak v úterý proběhla přednáška pro veřejnost o mnohých zajímavostech a věcech okolí fungování této evropské instituce.

Jednou z nejzajímavějších památek Orlové je zdejší evangelický kostel

28. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Evangelický kostel v Orlové už málem zmizel z mapy, dodnes však stojí a tvoří jednu z nejzajímavějších pamětihodností Orlové.

Netradiční soutěž v německém jazyce se konala v Orlové

26. října 2010 6:17 | Orlová | Richard Kutěj

Němčina je tvoje plus. Tak zní český překlad netradiční soutěže v německém jazyce, která za podpory Geothe institutu a Rakouského institutu, probíhala na orlovském gymnáziu. Na soutěž dorazilo na devadesát žáků základních škol z Orlové i okolních měst. Cíl byl jasný. Zpopularizovat jazyk neotřelou a zábavnou formou.

Rekonstrukce ploch kolem hotelového domu Doubravan v Orlové

25. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Ke zdárnému konci se blíží rekonstrukce ploch kolem bývalého hotelového domu Doubravan. Město tak vybudovalo plochu s novou dlažbou a odpočinkovými zónami, které budou sloužit všem kolemjdoucím.

Juniorský tenis Orlová slaví úspěchy

25. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovští mladí tenisté mají být na co pyšní. Zástupci klubu SK Slavia Orlová dosáhli v uplynulé sezoně nejeden úspěch mezi týmy i mezi jednotlivci.

Výsledky Komunálních voleb 2010 v Orlové

20. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Do zastupitelstva se dostaly tyto strany a hnutí: Volím Orlovou, Top 09, Československá strana sociálně demokratická, Strana práv občanů-Zemanovci, Nezávislí, Město lidem, Komunistická strana Čech a Moravy, Občanská demokratická strana a Sdružení nezávislých kandidátů-Evropští demokraté.

Představujeme vám Horolezecký klub při gymnáziu Orlová

20. října 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Lezení po umělých stěnách, ale také po těch přírodních, patří mezi největší koníčky členů Horolezeckého klubu při gymnáziu v Orlové. Ten zde působí již od roku 1998 a dnes má na 80 členů.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více