Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Do Orlové přijely nové kostelní zvony

6. září 2010 4:06 | Orlová | Richard Kutěj

Svatá Barbora a svatý Martin. Tak se jmenují dva nové kostelní zvony, které se po 68 letech vrátily do Orlové. Z věže zdejšího katolického kostela Narození panny Marie zazní již za několik dní.

Škola volá také v Orlové

5. září 2010 2:00 | Orlová | Richard Kutěj

Školáci v Orlové opět vyrazili na další cestu za vzděláním.

Sídliště Orlová-Poruba se mění před očima

3. září 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Sídliště Orlová-Poruba se den za dnem mění k lepšímu. Jaké změny se tam dějí nyní a co vše se tam ještě změní v budoucnu vám nyní prozradíme.

V chráněném bydlení žijí lidé, kteří potřebují pomoc

1. září 2010 9:39 | Orlová | Richard Kutěj

Paní Renáta Blinková, oceněná sociální pracovnice města Orlové, již třináctým rokem pracuje v chráněném bydlení pro lidi, kteří se díky své životní situaci nemohou postarat sami o sebe a potřebují tak pomoc druhých.

Petanque je sportem pro všechny

1. září 2010 1:43 | Orlová | Richard Kutěj

Rekreační zábavná hra, která může chytit člověka každého věku a při dostatečné píli se dá hrát také na vysoké úrovni. Takový je stále populárnější petanque, který má bohatou tradici také v Orlové. Vždyť zdejší klub patří mezi první oficiální kluby v celé České republice.

Školy po dvou měsících prázdnin znovu ožily

1. září 2010 0:00 | Celý MS kraj | Richard Kutěj

Ať chceme, nebo ne, ať je nebo byl náš vztah ke škole jakýkoli, datum 1. září má v sobě cosi magického. Začíná školní rok. My jsme se s našimi štáby vypravili do několika škol našeho regionu, abychom se podívali, jak ten letošní školní rok začal.

Orlová ztvrdila své partnerství s chorvatskou Crikvenicí

31. srpna 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Partnerství mezi Orlovou a chorvatským přímořským lázeňským letoviskem Crikvenica je ztvrzeno. Po podpisu v Orlové zástupci našeho města podepsali smlouvu o spolupráci také na půdě našich chorvatských přátel.

V Orlové se uskutečnilo setkání starostů měst a obcí karvinského regionu

28. srpna 2010 1:49 | Orlová | Richard Kutěj

Starostové měst a obcí bývalého okresu Karviná se tento týden sešli v Orlové, aby společně probrali a projednali mnohé důležité záležitosti, které se týkají života v našem regionu.

Mezinárodní soustředění mladých krasobruslařů v Orlové

28. srpna 2010 0:03 | Orlová | Richard Kutěj

Krasobruslařský klub Orlová sbírá úspěchy především v žákovských a juniorských kategoriích. Orlovskému klubu již klepe na dveře nová sezona, před tím ale ještě uspořádal pravidelné mezinárodní soustředění, kde si své zkušenosti předávali krasobruslařské naděje i jejich trenéři z několika zemí.

Biatlonu se v Orlové dlouhodobě daří

27. srpna 2010 15:59 | Orlová | Richard Kutěj

Biatlon je poměrně náročný sport, kde závodníci musí spojovat um dobrých běžců a zároveň se také soustředit na co nejlepší střelbu na cíl. Sportu se již dlouhá léta daří v Orlové, a to především díky neutuchajícím snahám trenérské rodiny Vilhelmů, která vede Klub biatlonu Orlová.

Komerční sdělení více

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.

Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.


innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

Více