Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tereza Rusková

Pandemie koronaviru ovlivnila i zápis budoucích prvňáčků

2. dubna 2021 18:15 | Studénka | Tereza Rusková

Zápis budoucích žáků do prvních tříd bude i letos probíhat elektronicky bez přítomnosti dětí. Rodiče mohou své děti už nyní přihlašovat už elektronickou cestou.

I pro předškoláky je připravena distanční výuka

26. března 2021 17:39 | Studénka | Tereza Rusková

Pandemie koronaviru uzavřela také mateřinky. I učitelky ze školek proto hledají formy distanční výuky, a to zejména pro předškoláky. A zatím co ti, kteří už od září zasednou do lavic, úkoly plnit musí, menší děti se mohou připojit, kdy se jim zachce.

Ochránci přírody zahájili další výsadbu stromů

26. března 2021 17:34 | Studénka | Tereza Rusková

Ochránci přírody využili prvních dnů bez sněhu a opět se vrhli na sázení stromů v CHKO Poodří a jeho blízkém okolí. V plánu je přes deset tisíc stromů nejrůznějších odrůd.

Připravena je nová herna pro děti a také půjčování stolních her

19. března 2021 18:40 | Studénka | Tereza Rusková

Na podzim vznikla ve Studéneckém Rodinném centru na ulici Tovární nová místnost. Určená je nejen dětem, ale také rodičům. V době posledních rozvolnění zde probíhaly aktivity pro rodiče.

Odborná komise vybrala vítězné obrázky ze soutěže pro děti

19. března 2021 18:37 | Studénka | Tereza Rusková

Jak si děti představovaly historickou Studénku mohly namalovat do únorové výtvarné soutěže. Vybrat vítěze ve dvou věkových kategoriích nebylo jednoduché. Děti byly kreativní a všichni porotci byli z prací nadšeni.

Na ZŠ Butovická se mění část vodovodního potrubí

12. března 2021 14:50 | Studénka | Tereza Rusková

Na základní škole v Butovicích započala rekonstrukce části vodovodního potrubí. Během posledních úprav sklepů se zjistilo, že je jeho část v havarijním stavu a hrozilo jejich zatopení.

Rodinné centrum si na jarní prázdniny vymyslelo online aktivity

12. března 2021 14:45 | Studénka | Tereza Rusková

Rodinné centrum na děti myslí i virtuálně, připravilo si proto na celé jarní prázdniny zábavné kurzy a sportovní aktivity, do kterých se mohli zapojit i rodiče. S dětmi se setkávali pomocí internetové aplikace.

Zaměstnanci údržby Studénky sčítají výtluky

12. března 2021 14:35 | Studénka | Tereza Rusková

Ve Studénce se aktuálně chystají opravy místních komunikací, na které město vyčlenilo 400 tisíc korun. Nejčastěji se výmoly objevují právě v těchto měsících po velkých mrazech a častém střídání teplot. Velký podíl na stavu silnic mají rovněž stroje zimní údržby. Později se díry v komunikacích zalijí standardní asfaltovou směsí.

Všechny děti se opět vrátily do distanční výuky

5. března 2021 17:38 | Studénka | Tereza Rusková

45 žáků prvních a druhých ročníků Základní školy Butovické se nyní vzdělává distančně. Pro všechny studenty je ale také nabízena možnost konzultačních hodin. Nejvíce ji využívají deváťáci.

Zaměstnanci SAKu pomáhají s registrací k očkování

12. února 2021 17:40 | Studénka | Tereza Rusková

Pomoc seniorů s registrací k očkování proti viru Covid-19 ve Studénce pomáhá nejen Charita. Zapojeno je i samotné město a v posledních dnech i organizátoři kulturních a sportovních akcí ve městě. Pro seniory je tak zajištěna kvalitní péče.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více