Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Slezská Ostrava má vánoční strom v Heřmanicích. Jeho rozsvícení přihlíželi občané z širokého okolí

12. prosince 2023 9:18 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Slezská Ostrava už má také vánoční strom. Stojí před kostelem v Heřmanicích a jeho rozsvícení bylo vrcholem dvoudenní akce s názvem Vánoce na Slezské.

Sestra roku 2023 žije ve Slezské Ostravě. Ocenění prý patří celému týmu KARIM

12. prosince 2023 8:59 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Prestižní celostátní anketu Sestra roku ovládla Renáta Zoubková z Fakultní nemocnice Ostrava, kde pracuje jako vrchní sestra. Vyhlašování se konalo v Praze, ale poděkování přišlo i z domova, kde sestru pozval starosta Slezské Ostravy, kde žije.

Řidič nakonec na uklízeče musel zavolat strážníky. Po požití drogy měl nutkání uklidit autobus

11. prosince 2023 11:12 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Řidiči hromadné dopravy musejí s pasažéry řešit nejrůznější situace a většinu si dokáží poradit. V Ostravě se stalo něco, s čím si opravdu nevěděl šofér rady nevěděl. Autobus mu začal uklízet muž pod vlivem drog a tak ho to bavilo, že řidič musel zavolat strážníky.

Od útoku střelce ve FNO uplynuly 4 roky, nemocnici nyní hlídá inteligentní systém

8. prosince 2023 12:11 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Už je to čtyři roky, co se ve Fakultní nemocnici Ostrava odehrála tragédie, jaké jsme do té doby znali pouze z televize. V jedné z čekáren vytáhl vyšinutý muž pistoli a začal popravovat pacienty. Jeho řádění si vyžádalo 7 mrtvých. Útok přinesl řadu změn v ochraně měkkých cílů a nemocnici hlídá automatický systém, který upozorní na podezřelého člověka.

MS kraj bude hospodařit s téměř 40 miliardami korun. Na investice půjde přes 5 miliard kč

8. prosince 2023 10:55 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje schválilo rozpočet pro rok 2024. Hospodařit bude s téměř 40 miliardami i když příjmy budou o 3 miliardy nižší. Rozdíl bude pokryt úsporami a úvěrem.

Ostrava zvýší poplatky za komunální odpad. Zdražení se netýká dětí a seniorů

7. prosince 2023 10:31 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Neuvěřitelných 19 roků se dařilo Ostravě udržet poplatky za odpad na stejné částce. V poslední letech město doplácelo za své obyvatele stále víc peněz, až k dnešním 150 milionům ročně. Poplatek se zvyšuje o 222 korun. Zvýšení se netýká seniorů a dětí.

Ostrava má schválený rozpočet na příští rok. Počítá v něm s 15 miliardami korun

6. prosince 2023 13:01 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Zastupitelstvo Ostravy schválilo nejdůležitější dokument pro příští rok - rozpočet. Město bude hospodařit s téměř 15 miliardami korun a 36 procent z této sumy je určeno na investice, což je nejvíce v historii Ostravy.

Chodníky kolem ZOO jsou hotové. O investici se rozdělila Slezská Ostrava a magistrát

6. prosince 2023 12:09 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

V těchto dnech končí rekonstrukce chodníků na Michálkovické ulici, která je velmi frekventovaná. Jedná se totiž o komunikaci, která vede podél ZOO Ostrava, takže chodníky využívá velké množství lidí. Součástí oprav jsou i nové zastávky hromadné dopravy.

Dobrovolníci roku 2023 byli oceněni na Ostravské radnici. Novinkou jsou neformální dobrovolníci

6. prosince 2023 9:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Práce dobrovolníků často není vůbec vidět, ale přitom je velice důležitá. Proto je pravidelně na konci roku oceňuje ostravský magistrát v rámci ankety Dobrovolník roku. Letos bylo vybráno deset osob a novinkou je i titul neformální dobrovolník.

Senioři získali absolventské certifikáty akademie. Vzdělávací program nese název SeniorOVA

5. prosince 2023 13:06 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští strážníci v září spustili vzdělávací program SeniorOVA akademie. Zaměřuje se na starší lidi, kteří se mohou stát snadným cílem zlodějů nebo podvodníků. Tříměsíční cyklus přednášek a exkurzí už mají za sebou, zakončen byl slavnostním setkáním v Integrovaném bezpečnostním centru.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více