Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Bohumínská ulice hraje v dalším rozvoji Ostravy významnou roli. Bude z ní městská třída

4. prosince 2023 13:35 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Ulice Bohumínská, Frýdecká bude mít v budoucnu významnou roli v dalším rozvoji Ostravy. Mezi investory je o pozemky velký zájem a proto byl vypracován urbanistický návrh s cílem změnit ulici v městský bulvár a odstranit bariéry mezi slezskou a moravskou částí.

Loupežné přepadení v Ostravě: zloděj bezbranné seniorce znemožnil pohyb a vybral jí batoh

4. prosince 2023 8:35 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Policistům se podařilo vypátrat muže, který v jednom z ostravských obchodů okradl seniorku (82). Incident se stal v momentě, kdy žena už chtěla odejít z vestibulu. Zezadu k ní přistoupil neznámý muž a silou znemožnil pohyb.

Porubu a Vřesinu propojila cyklostezka. Infrastruktura pro cyklisty je jednou z priorit Ostravy

1. prosince 2023 10:13 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V těchto dnech byla dokončena cyklostezka mezi Porubou a Vřesinou, která umožní bezpečný příjezd i na oblíbenou Skalku. V letošním roce Ostrava do nových cyklostezek investovala rekordně a další peníze jdou i do oprav již existující cyklistické infrastruktury. Podobné investice jsou v plánu i příští rok.

Křižovatka na Opavské ulici je hotova. Zlepší plynulost i bezpečnost

1. prosince 2023 10:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dopravní situace ve Ostravě-Porubě se vrací do normálu. Byla totiž dokončena křižovatka mezi Opavskou a Studentskou ulicí, která zlepší bezpečnost i zvýší plynulost dopravy. Benefitem je nový přechod pro chodce.

Práce na okolí mostu na Bazalech finišují. Zastávky ve tvaru střídaček už tvrdnou

30. listopadu 2023 10:25 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Před několika týdny byla ve Slezské Ostravě na Bazalech otevřena nová lávka. Občané už ji mohou naplno využívat a v těchto dnech také finišují práce na úpravách okolí. Před dokončením jsou i stylové "baníkovské" zastávky.

Chodníky kolem ZOO jsou hotové. O investici se rozdělila Slezská Ostrava a magistrát

29. listopadu 2023 9:07 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

V těchto dnech končí rekonstrukce chodníků na Michálkovické ulici, která je velmi frekventovaná. Jedná se totiž o komunikaci, která vede podél ZOO Ostrava, takže chodníky využívá velké množství lidí. Součástí oprav jsou i nové zastávky hromadné dopravy.

Strážníci dohlédnou na bezpečnost Ostravských Vánoc a postarají se i o prevenci

29. listopadu 2023 8:29 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Městská policie má v letošním roce rámci Ostravských Vánoc dvojí funkci. Samozřejmě jde hlavně o zajištění bezpečnosti v rámci všech akcí, ale důležitá je i role preventivní, kdy se strážníci setkávají s dětmi v rámci dětské scény na Jiráskově náměstí.

Jízdní oddíl MP Ostrava slaví 30 let. Ve službě je nyní 12 starokladrubáků

28. listopadu 2023 13:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V letošním roce slaví Ostrava jedno zajímavé jubileum. Je to právě 30 let, kdy řady městské policie rozšířil jízdní oddíl, který si za ta léta vysloužil pověst nedílné a významné součásti bezpečnosti ve městě.

Ve Slezskoostravské galerii se chystá výstava obrazů Vladimíry Lukešové. Nese název Moje místa

28. listopadu 2023 9:28 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Slezskoostravská galerie připravuje v těchto dnech novou výstavu obrazů. Nese název Moje místa a jde o díla výtvarnice a ostravské rodačky Vladimíry Lukešové.

V Ostravě byl aktivován zimní program pro bezdomovce. Každý má místo pro nocleh

27. listopadu 2023 13:24 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava nezapomíná ani na bezdomovce a každý rok spouští s příchodem chladných dní zimní program. Ve městě je i díky neziskovým organizacím připraveno dostatek míst v noclehárnách a azylových domech tak, aby nikdo nemusel trávit mrazivou noc na ulici.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více