Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Pohotový muž vytáhl z Ostravice roční dítě. Za záchranu života byl oceněn starostou Slezské Ostravy

16. listopadu 2023 11:25 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Drama se šťastným koncem se odehrálo v centru Ostravy. Ondřej Faldyna šel po nábřeží, když si všiml v Ostravici ženy volající o pomoc. Neváhal, přeplaval řeku a teprve v tu chvíli zjistil, že se snaží dostat z vody kočárek s kojencem. Dítě z vody vytáhl a poskytl mu i první pomoc. Za záchranu života byl oceněn starostou Slezské Ostravy.

Strážníci se zaměří na chatové oblasti. Zahrádkáři by ale neměli přípravu na zimní období podcenit

15. listopadu 2023 9:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Přichází zimní období a tak už v chatových oblastech mnohem častěji narazíte na strážníky, než na zahrádkáře. Městská policie Ostrava se totiž už tradičně v tomto období vydává do zahrádkářských kolonií a chatovišť, aby odradila zloděje, ale i poradila majitelům, jak svůj majetek zabezpečit.

Hnutí STAN povede do krajských voleb Ivo Vondrák. Starostové vytvořili koalici s osobnostmi

14. listopadu 2023 11:22 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Regionální zprávy POLAR

Pro podzimní krajské volby vnikla v našem regionu nová koalice, kterou povede exhejtman Ivo Vondrák. Jmenuje se Starostové a osobnosti pro kraj a jde o spojení STANU s klubem krajských zastupitelů OK.

Slezská Ostrava se chystá na Vánoce. O atmosféru se postará světelná výzdoba i trhy v Heřmanicích

14. listopadu 2023 8:39 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Vánoce se rychle blíží a tak i ve Slezské Ostravě finišují s přípravou výzdoby. Sloupy veřejného osvětlení ozdobily světelné symboly tohoto svátku a chystají se i trhy, které odstartuje rozsvícení vánočního stromečku.

Tripartita projednávala situaci v Liberty a dalších ocelárnách. Průmysl je prý na pokraji katastrofy

13. listopadu 2023 12:04 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hejtman MS kraje Jan Krkoška svolal mimořádné jednání tripartity. Důvodem je nejistá situace kolem odstávky vysoké pece v Liberty i problémy s energiemi v dalších podnicích. Podle odborářů je průmysl na pokraji katastrofy.

Den válečných veteránů nabývá na významu. Ostrava si ho připomněl v Parku Čs. letců

13. listopadu 2023 9:28 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

11. listopadu zaplaví každý rok ulice vlčí máky připnuté na klopách kabátů a bund. Jde o datum konce první světové války a my ho dnes slavíme jako Den válečných veteránů. V Ostravě se vzpomínkový akt uskutečnil u nového památníku v Parku Čs. letců.

Strážnice získaly světový titul na kruhu. Vyznamenání přišlo i od primátora a ředitele policie

10. listopadu 2023 11:54 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská městská policie má ve svých řadách dvě několikanásobné mistryně světa. První tituly strážnice získaly akrobacií na tyči v tzv. pole dance a nyní vybojovali první místo i v Polsku na světovém šampionátu. Tentokrát šlo ale o akrobacii na kruhu.

Nová lávka na Bazalech je častým terčem vandalů. Strážníci už museli zesílit dohled

10. listopadu 2023 10:49 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Před měsícem jsme vám představili novou chloubu Slezské Ostravy, kterou se stala zrekonstruovaná lávka nad stadionem Bazaly. Během pár týdnů se most stal velmi vyhledávaným místem pro fotografy, ale bohužel si ho vyhlédli i vandalové, kteří jej ničí.

V ostravské ZOO poměřili školáci své znalosti. Soutěže mladých zoologů se účastní školy z celého kraje

9. listopadu 2023 11:36 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

V ostravské ZOO v tomto týdnu znovu odstartovala populární Soutěž mladých zoologů. Své síly poměřuje přes 2 tisíce žáků z celého Moravskoslezského kraje. Asi nejblíže to měla družstva ze Základní školy Bohumínská ve Slezské Ostravě.

Ostrava bojuje s nedostatkem bytů. Dotace lze získat na přeměnu nebytových prostor

8. listopadu 2023 13:24 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Po celé Ostravě je řada obchodů a provozoven, které jsou dlouhodobě nevyužívané. Město nyní nabízí majitelům finance na jejich přestavbu na byty. Peníze mohou využít i na rekonstrukci nevyužívaných bytů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více