Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Policisté vypátrali zloděje motorek. Dvě ze tří má zpátky

31. října 2023 12:10 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policistům se podařilo vypátrat zloděje, kteří z garáže v Ostravě ukradli tři motorky. Bohužel mohli vrátit majiteli pouze dva stroje, třetí motorku totiž prý prodali do zahraničí.

Přípravy na hokejové mistrovství světa běží naplno. Diváci se mohou těšit na skvělou atmosféru i fanzónu

30. října 2023 12:31 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jistě víte, že v příštím roce se stane Ostrava hostitel světového šampionátu v hokeji. Přípravy jsou v plném proudu a mimo jiné startuje i nábor dobrovolníků. Kromě sportovních zážitků se diváci mohou těšit i na skvělou fanzónu.

Hlavní ostravská tepna je částečně uzavřena. Staví se vodovodní přípojky ke kulturnímu domu

30. října 2023 12:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Řidiči, kteří v pondělí chtěli jet z centra Ostravy směrem na Porubu, nemohli využít nejkratší cestu po ulici 28. října. V souvislosti se stavbou nové koncertní haly začaly práce na vodovodních přípojkách, což si vyžádalo uzávěru silnice v jednom směru.

Blíží se dušičky. Na hřbitovech si hlídejte své věci

26. října 2023 12:38 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Blíží se dušičky, kdy většina z nás zamíří na hřbitovy vzpomenout na zesnulé. Aby to pro nás bylo bezpečné a nestali jsme se obětmi nenechavců, budou na bezpečnost dohlížet policisté, kteří v okolí hřbitovů zesílí hlídky.

Cihla na vloupání do zlatnictví nestačila. Za pokus mu hrozí 3 roky vězení

26. října 2023 12:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Naivní zloděj doplatil na svou chamtivost. Nejprve se pokusil vloupat do zlatnictví v Ostravě pouze s cihlou v ruce, což se samozřejmě nepovedlo a tak utekl. Pak se v něm ale probudila soutěživost a k výloze se vrátil, aby dílo dokonal. Byli tam už ale policisté.

Ostrava jako první začíná třídit a využívat směsný odpad. Vytříděný odpad bude přeměněn v teplo a elektřinu

25. října 2023 12:21 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se může stát vzorem pro celou naši zemi v nakládání s odpady. V areálu společnosti OZO v Kunčicích byla spuštěna třídící linka na směsný komunální odpad. Nová technologie dokáže i ze směsného odpadu získat další materiál vhodný k energetickému i materiálovému využití.

Zloději museli trezor vymlátit ze zdi. Policisté po nich pátrají po celé zemi

25. října 2023 12:11 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Kriminální policie pátrá po dvou mužích, kteří z kanceláře firmy v Ostravě ukradli trezor s penězi. Při fyzicky náročném kousku je natočila skrytá kamera, takže policisté nyní požadují pomoc s jejich ztotožněním.

Ostravská knihovnice byla oceněna za projekt S knížkou do života. Letos už běží 6. ročník

24. října 2023 13:36 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Knihovna města Ostravy může být hrdá na jednu ze svých knihovnic. Helena Dlouhá totiž byla oceněna prestižní cenou MARK za celostátní projekt S knížkou do života, který funguje už 6 let.

Cesta vody zpřístupnila malebné údolí Bělského lesa. Děti potěší dřevěný obr

24. října 2023 13:17 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Bělský les v Ostravě je zase o něco přístupnější lidem. Byla totiž dokončena nádherná stezka s názvem Cesta vody, která zpřístupnila podmočenou část lesa a okamžitě se stala velmi oblíbenou mezi návštěvníky. Na jejím začátku navíc vznikly unikátní Priessnitzovy lázně.

Žena naletěla podvodníkovi. Vydíral ji intimními fotografiemi ze sociální sítě

23. října 2023 13:21 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Další případy kyberkriminality vyšetřují Ostravští policisté. Tentokrát jde o vydírání spojené s intimními fotografiemi. Žena naletěla podvodníkovi a poslala mu své fotky. On ji pak začal vydírat.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více