Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Hasiči ze 7 zemí likvidovali následky povodní. Cvičení MODEX 2023 připravil MS kraj

23. října 2023 11:10 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hasiči našeho kraje se stali hostiteli náročného mezinárodního cvičení MODEX 2023, zaměřeného na následky povodní. Po čtyři dny museli hasiči ze 7 zemí plnit nejrůznější úkoly. Například spolupracovat na vytvoření hadicového vedení o délce 3 km.

Ostrava chce moderní bulvár s veřejným prostorem. Dvě navazující ulice měří asi 12 km

18. října 2023 18:40 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jak už jsme vás informovali, chce vedení Ostravy vytvořit z ulice 28. října a na ní navazující Opavské, moderní bulvár s kvalitním veřejným prostorem. Koncepci nové podoby 12 km dlouhé ulice nyní posvětili i zastupitelé.

Zastupitelstvo vyzamenalo čtyři osobnosti. Ceny města bývají udělovány za rozvoj Ostravy

18. října 2023 18:04 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Letos získaly Cenu města Ostravy čtyři osobnosti. Z rukou primátora Jana Dohnala si ji převzala někdejší ředitelka Divadla loutek Jarmila Hájková nebo také zakladatelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Zloděj vykrádal kasičky i z dětských autíček. Oblíbil si ale myčky aut

16. října 2023 10:45 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ostravští policisté zadrželi zloděje, který si oblíbil kasy v nejrůznějších automatech nabízejících nějakou službu. Oblíbil si myčky aut, ale neváhal vybrat ani autíčko v obchodním centru. Stačil mu k tomu šroubovák.

Ostrava zvyšuje příspěvek na ozdravné pobyty pro děti. Mezi školami jsou nejoblíbenější Beskydy

13. října 2023 11:45 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jistě víte, že Ostrava financuje školákům tzv. ozdravné pobyty na čerstvém vzduchu. Už před mnoha lety proto vznikl speciální fond, ze kterého se vše hradí. Nyní se kvůli zvyšujícím se cenám ubytování zvýšil i příspěvek na jedno dítě.

Ostrava nabízí nový datový portál. Zájemci si mohu vyhledat obrovské množství údajů

13. října 2023 11:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava svým obyvatelům nově nabízí unikátní zdroj informací. Fungovat totiž začal datový portál, ve kterém zájemci mohou najít informace z nejrůznějších oblastí - například o volných místech ve školkách, počtu krádeží v měsíci nebo i otvírací dobu bazénu.

Janáčkova filharmonie odstartovala jubilejní 70. sezónu. Bude výjimečná plejádou umělců

12. října 2023 11:29 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Janáčkova filharmonie Ostrava odstartovala jubilejní 70. sezónu a už úvodní koncert naznačil, že bude výjimečná. Byl o něj takový zájem, že se musel hrát dvakrát. I další koncerty ale budou plné hvězd a diváci se mají na co těšit.

V centru Ostravy byl dokončen kancelářský objekt. Budova je moderní a chytrá

11. října 2023 14:04 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V okolí centra Ostravy vznikají nová místa a budovy. Kromě rezidenčního projektu Nové Lauby, které je ve výstavbě, k nim patří například čerstvě dokončená budova Organica na ulici K Trojhalí. Jde o unikátní projekt v jedné z nejatraktivnějších částí města.

Ostravští strážníci byli oceněni za věrnost. Někteří už slouží 30 let

11. října 2023 10:27 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Městská policie je nedílnou součástí života v Ostravě a o tom, že funguje dobře, svědčí i slavnostní ceremoniál, který se uskutečnil v sále zastupitelstva v budově magistrátu. Byli na něm totiž oceněni strážníci, kteří zůstali policii věrni 30 let.

V boji s kyberzločinem nejvíce pomůže prevence. Odborníci se sešli v Ostravě

10. října 2023 12:21 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V našem zpravodajství vás často informujeme o nejrůznějších podvodech v oblasti kyberprostoru, tedy prostřednictvím počítačů či mobilů. Proti tomuto typu kriminality je nejlepší obranu dobrá informovanost a tedy prevence. Odborníci na tato témata se sešli v Ostravě.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více