Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostrava připravila 120 milionů korun pro potřebné. Příjem žádostí začíná 23. října

29. září 2023 12:49 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravský magistrát se mnoha způsoby snaží pomáhat lidem, kteří to potřebují. Jedním ze způsobů je i dotační program, do kterého poputuje přes 120 milionů korun a je určen na podporu široké škály aktivit od sociální péče až například po prevenci kriminality či volnočasové aktivity.

Důvěřivý muž naletěl podvodníkům. Část peněz zachránila všímavá ochranka nákupního centra

27. září 2023 12:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Další případ kyberpodvodu, před kterými vás neustále varujeme, se odehrál v Ostravě. Podvodníci, kteří se vydávali za pracovníky banky přesvědčili důvěřivého muže, aby vybral peníze a vložil je do bitcoinmatu na jejich účet. Část financí se podařilo zachránit, díky ochrance v nákupním centru.

V Ostravě začala výstava Ukrajinská pole orná a válečná. Jde o součást projektu Putinův hlad

26. září 2023 11:58 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jak dopadla zemědělská technika po invazi Ruska na Ukrajinu se můžete v těchto dnech na vlastní oči přesvědčit v ostravském zemědělském muzeu. Na výstavě Ukrajinská pole orná i válečná je ale k vidění i mnoho dalšího, například prostřednictvím virtuální reality.

Městská nemocnice Ostrava má nový CT skener. Je rychlejší i šetrnější pro pacienta

26. září 2023 11:04 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Modernizace fifejdské nemocnice v Ostravě pokračuje ve vysokém tempu. V těchto dnech začali lékaři využívat nový nejmodernější CT skener, který je rychlejší a také šetrnější k pacientům.

Postrach zahrad za mřížemi. Bral vše, co se dá zpeněžit

25. září 2023 11:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Teď potěšíme obyvatele Slezské Ostravy. Právě tam totiž od jara řádil zloděj, který se specializoval na zahrady rodinných domků a bral vše, co se dá zpeněžit. Policisté jej v minulých dnech zadrželi a na trest si počká ve vězení.

Po ostravských školách putuje Para tour. Jde o unikátní vzdělávací program Českého para hokeje

25. září 2023 11:05 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Český para hokej v posledních letech zaznamenal velký rozmach, což pomáhá v soužití handicapovaných a většinovou společností. Je důležité, aby se už i děti na školách o jejich životě dozvěděli co nejvíce a proto vznikl projekt Para tour, který i letos putuje po ostravských školách.

MS kraj pomůže sociálním podnikům. Na dotacích rozdělí 700 tisíc korun

15. září 2023 11:15 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj pomůže sociálním podnikům, které se starají o potřebné. Na individuální dotace rozdělí téměř 700 tisíc korun. Jedna z dotací půjde i mimo náš kraj.

Ostrava se stává městem zaslíbeným cyklodopravě. Síť cyklostezek je neustále rozšiřována

15. září 2023 10:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se snaží v maximální míře inspirovat obyvatele, aby využívali k dopravě po městě jízdní kola. K tomu je základním předpokladem samozřejmě dostatek kvalitních a bezpečných cyklostezek. V uplynulých letech bylo investováno do této infastruktury přes 300 milionů korun.

Kraj pomáhá obcím s projekty. Zvyšuje tím jejich šanci získat evropské peníze

14. září 2023 13:24 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj podporuje příliv evropských peněz do obcí v regionu. Už od roku 2009 proto obcím přispívá na přípravy projektových dokumentací rozvojových projektů. Letos bude takto podpořeno 58 obcí.

Ostravská ZOO chystá dokumentární seriál. Tématem je ochrana přírody

14. září 2023 11:12 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

ZOO Ostrava připravuje unikátní seriál o ochraně přírody. V šesti dílech seznámí diváky se záchrannými programy, které realizuje zahrada nejen ve svém areálu, ale i v různých koutech světa. Dokument nese název Na chvíli na Zemi.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více