Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostrava má nejmodernější záchytku v zemi. Klienti už nemohou pít vodu ze záchodových mís

5. září 2023 11:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava má nejmodernější protialkoholní záchytku v zemi. Pro její přemístění z nevyhovujících prostor byla využita zchátralá budova v areálu fifejdské nemocnice, která byla zrekonstruována. V Moravskoslezském kraji fungují čtyři záchytky.

ZŠ v Ostravě-Petřkovicích naplnila obě třídy prvňáčků. V Ostravě nastoupilo do 1. třídy asi 2700 dětí

4. září 2023 11:45 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dětem skončila oblíbená část roku, tedy prázdniny a vrátily se do škol. Zároveň ale také učitelky přivítaly prvňáčky, kterým začíná další část života, tedy vzdělávání. V Ostravě nastoupilo do prvních tříd téměř 2700 nových školáků.

HC Vítkovice vyhrály i ve druhém zápase ligy mistrů. Švýcary zdolaly 4:1

4. září 2023 9:47 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Hokejisté Vítkovic parádně rozjeli novou sezónu a v Lize mistrů vyhráli i ve druhém zápase, když zdolali Švýcarský tým 4:1. Všechny góly padly ve druhé třetině a velkou pochvalu zaslouží nový gólman Matěj Machovský.

Motoristé pozor na děti! Na bezpečnost dohlídnou i strážníci

28. srpna 2023 6:56 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Prázdniny pomalu končí a děti se vracejí do škol. Zvýší se i dopravní ruch a tak je důležité, aby byli motoristé ještě obezřetnější, než obvykle. Na přechodech u škol budou proto v Ostravě posíleny hlídky strážníků. I rodiče by měli s dětmi znovu promluvit o pravidlech.

Po zákroku policistů zemřel agresor. Ve Frýdlantu ohrožoval kolemjdoucí mačetou

24. srpna 2023 12:28 | Frýdlant nad Ostravicí | Tomáš Kořistka

Inspekce bezpečnostních sborů vyšetřuje případ, který se odehrál ve Frýdlantu nad Ostravicí. Policisté zasahovali proti nebezpečnému muži, který kolemjdoucí ohrožoval mačetou. Muže zpacifikovali ale upadl při tom do bezvědomí. Při následném převozu do nemocnice zemřel.

Policisté zadrželi vykradače garáží. Jde o sedmnáctkrát trestaného recidivistu.

23. srpna 2023 12:32 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští strážníci zadrželi přímo při činu zloděje, který se snažil vloupat do garáže. Předali ho státní policii a ta zjistila, že jde o recidivistu a má toho na svědomí mnohem více.

Hasiči z našeho kraje vyrazili na pomoc Řecku. S ohněm budou bojovat ze vzduchu i ze země

22. srpna 2023 11:41 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Řecko volá o pomoc. Rozsáhlé požáry se nedaří dostat pod kontrolu a tak naši hasiči neváhali a vydali se na pomoc. Z Česka vyrazili dva odřady. Jeden bude s plameny bojovat ze vzduchu a druhý ze země. Oba jsou z velké části tvořeny hasiči z našeho kraje.

Porubský zimák nabídne větší bezpečnost i komfort. Rekonstrukce potrvá do listopadu

22. srpna 2023 11:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Pokud jste v posledních dnech projížděli kolem zimního stadionu v Ostravě-Porubě, jistě jste si všimli čilého stavebního ruchu. RT Torax Arena totiž prochází rekonstrukcí, která přinese díky novým technologiím větší bezpečnost i komfort pro diváky.

Ostrava přivítá odborníky na rozvoj dětských talentů. Na Talent City 2023 už byla zahájena registrace

21. srpna 2023 12:25 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě se po úspěšném loňském roce znovu uskuteční konference z názvem Talent City. Jde o setkání odborníků na práci s nadanými dětmi, kteří si předávají zkušenosti a učí se od sebe navzájem. Svými úspěchy se pochlubí i město, které je zároveň organizátorem akce.

Generální ředitel hasičů si prohlédl novou zbrojnici. Vyrovná se profesionálnímu zázemí

21. srpna 2023 11:41 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

V minulých dnech byla dokončena rekonstrukce zbrojnice dobrovolných hasičů z Frýdku. V pondělí si ji přišel prohlédnout i generální ředitel hasičů generálporučík Vladimír Vlček. Moc se mu líbila a potvrdil, že je na úrovni profesionálních stanic.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více