Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Od železniční nehody ve Studénce uplynulo 15 let. Zástupce ombudsmana potvrdil soudní průtahy

8. srpna 2023 11:31 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V úterý uplynulo 15 let od tragédie ve Studénce, kdy před rozjetý rychlík Comenius spadl rekonstruovaný most. Neštěstí si vyžádalo 8 mrtvých a desítky zraněných. Teprve loni soud vynesl pravomocné rozsudky. Podle zástupce ombudsmana jednaly soudy nepružně.

Problémy s autobusovými spoji dopravce Z-Group jsou vyřešeny. Chyběli prý řidiči

3. srpna 2023 8:33 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V minulých dnech jsme vás informovali o problémech s hromadnou dopravou na Opavsku a Vítkovsku, kde na některé linky cestující čekali marně. Dopravce to zdůvodnil nedostatkem řidičů. To už je prý vyřešeno a na jednání s vedením kraje dopravce slíbil, že tato situace už se nebude opakovat.

Celníci zabavili v Bruntále padělky zboží. Podezřelá byla velmi nízká cena

2. srpna 2023 12:30 | Bruntál | Tomáš Kořistka

Celníci zabavili v Bruntále ve dvou prodejnách velké množství padělaného zboží. Šlo o všechno možné od textilu po hračky. Majitelům hrozí milionové pokuty.

Rekonstrukce Korýtka pokračuje bez komplikací. Vzniká nejmodernější zařízení pro seniory

1. srpna 2023 11:41 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jak už z našeho zpravodajství víte, jedno z největších zařízení pro seniory v Ostravě Domov Korýtko v Zábřehu prochází velkou rekonstrukcí. Obyvatelé se museli na čas přestěhovat jinam, ale po dokončení se stane nejmodernějším pobytovým zařízením v Ostravě.

Obchvat Mošnova je v plném proudu, stavebníci dokončují kruhový objezd nedaleko letiště

1. srpna 2023 10:30 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Stavebníci dokončují kruhový objezd u letiště Leoše Janáčka Ostrava, který je součástí obchvatu Mošnova. Stavba více než tříkilometrové trasy běží podle plánu a zprovoznění tohoto dopravního uzlu značně uleví celé lokalitě. Obchvat bude hotov v polovině příštího roku.

Začátek školy přinese zvýšené finanční nároky. Někteří rodiče mohou mít problémy

31. července 2023 11:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Začátek školního roku může být pro méně majetné rodiče problémem. Škola a různé kroužky znamenají výdaje navíc a ne každý je v příznivé finanční situaci. Rodiče ale mohou požádat o mimořádnou pomoc. Poradí jim například na Sociopointu v Ostravě.

V Ludvíkově hořela pila. Vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu

31. července 2023 11:16 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Druhý stupeň požárního poplachu museli hasiči vyhlásit v Ludvíkově, kde hořela pila na zpracování dřeva. S ohněm pak jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů bojovali tři hodiny.

Zloděj si dal po ránu zákusek za kradené kupóny. Než je stihl sníst, byla na místě policie

28. července 2023 11:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nepříliš důvtipu prokázal zloděj, který v ostravské prodejně cukrovinek ukradl dárkové kupóny. Hned ráno si totiž zašel na zákusek a chtěl kupóny zaplatit. Prodavačka na něj zavolala policii.

V Ostravě nahrazuje zeleň beton. Cílem je zmírnění dopadů klimatických změn

26. července 2023 13:19 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Klimatické změny a hlavně oteplování citelně pociťují zejména obyvatelé měst. Ostrava se proto snaží veřejný prostor na tyto změny co nejlépe připravit. Velmi účinné jsou například zelené projekty, kdy jsou betonové plochy nahrazovány zelení. Je to praktické a navíc to zkrášluje ulice města.

Pohotový mladík zadržel dvojici podvodníků. Ta okradla seniora o úspory

26. července 2023 12:32 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská policie ocenila 24letého mladíka, který sám zadržel dvojici podvodníků. Žena s mužem krátce před tím okradli seniora o jeho úspory. Důchodce se totiž domníval, že jde o staré známé a chtěl jim pomoct.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více