Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Začíná sezóna pálení kořalky. Celníci kontrolují pálenice

25. července 2023 12:28 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Blíží se sklizeň ovoce, což pro mnohé pěstitele znamená pálení destilátů v pěstitelských pálenicích. V minulých dnech proto celníci všechny pálenice kontrolovali. Pěstitelům ještě připomínají, že si mohou nechat vypálit maximálně 30 litrů kořalky za sezónu.

Hasiči nacvičují hašení požáru s novými vrtulníky. Unesou větší bambivaky

25. července 2023 12:26 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hasiči z našeho kraje v minulých dnech nacvičovali hašení s novými vrtulníky Black Hawk, které díky vyššímu výkonu dokáží nést mnohem více vody. Tyto vrtulníky budou využívány především k likvidaci lesních požárů.

Strážníci přistihli dalšího zloděje v kontejneru. Tentokrát se dokázal vysoukat sám

24. července 2023 10:45 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští strážníci přistihli dalšího zloděje ve speciálním kontejneru na elektroodpad. Tentokrát se muž dokázal z jeho útrob vysoukat sám, ale v minulosti už se dokonce několik lidí v uzavíracím mechanismu zaseklo a udusilo. Vybíráním kontejnerů se navíc dopouští krádeže.

Vědma chce peníze splácet. Přesto byla obviněna z podvodu

24. července 2023 10:24 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policisté zahájili trestní stíhání ženy, která v centru Ostravy nabízela věštecké služby. Vyšetřovatel jí neuvěřil, že skutečně vládne nadpřirozenými schopnostmi, za které ji lidé platili vysoké částky a obvinil ji z podvodu.

Při koupání buďte opatrní. Ne každá vodní plocha je hlídaná plavčíky

21. července 2023 9:36 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hned třikrát během tohoto týdne spěchali záchranáři z našeho kraje k případům tonutí. V těchto situacích je důležité, aby lidé zvládali základní první pomoc a nebáli se ji poskytnout. Zejména u přehrad a jezer totiž většinu nebývají plavčíci a než profesionálové přijedou, je to na ostatních návštěvnících.

Pachatele krádeže usvědčila analýza DNA. Nakonec se přiznal

20. července 2023 11:52 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policisté pátrali po pachateli vloupání do mléčného baru v Ostravě. I když je stopy dovedly k jednomu podezřelému, neměli dostatek důkazů k jeho usvědčení. To se změnilo po výsledcích expertízy DNA, která potvrdila shodu.

Baník Ostrava přestavěl mužstvo a chce patřit k nejlepším. Tým je rychlejší a variabilnější

20. července 2023 10:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Fotbalový Baník Ostrava je na prahu nové sezóny a všichni doufají, že bude lepší, než ta minulá. Tým byl kompletně přestavěn a hlavně omlazen. Je prý rychlejší, variabilnější i pohyblivější.

Hyperbarická komora v Ostravě bude mimo provoz. Pacienti budou muset až do Čech

19. července 2023 10:43 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jediná hyperbarická komora na Moravě, která je v Městské nemocnici Ostrava, bude mimo provoz. Čeká ji pravidelná odstávka kvůli povinné revizi. Pacienti tak budou muset cestovat na opačný konec země a nebo ti, co nemají akutní diagnózu, musejí prostě počkat.

Ve Stříbrném jezeře se utopil muž. Pod hladinou byl desítky minut

19. července 2023 9:34 | Opava | Tomáš Kořistka

Stříbrné jezero v Opavě si vyžádalo první letošní oběť. V úterý dopoledne se v něm utopil senior, který si šel zaplavat. Než se jej podařilo záchranářům najít uběhly desítky a minut a oživovací pokusy byly marné.

V Šenově hořel rodinný domek. Škoda byla vyčíslena na 4 miliony korun

18. července 2023 10:45 | Karviná | Tomáš Kořistka

Rozsáhlý požár zachvátil rodinný domek v Šenově na Karvinsku. Na místo vyrazilo 5 hasičských jednotek, ale přesto plameny poničily významnou část stavby. Příčina požáru zatím není známá.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více