Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Dny NATO budou podvacáté na letišti v Mošnově. Ve vzduchu i na zemi se představí 18 zemí

18. srpna 2023 9:46 | Bruntál | Tomáš Kořistka

Největší letecká show ve střední Evropě - Dny NATO v Ostravě se rychle blíží a i letos nabídne unikátní program. Návštěvníci si budou například moci poprvé prohlédnout vrtulníky Viper a Venom, které posílily naše vzdušné síly. Partnerskou zemí je tentokrát Polsko.

Nová sezóna Národního divadla Moravskoslezského se rychle blíží. Odstartuje ji galavečer

17. srpna 2023 12:20 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Začátek nové sezóny Národního divadla Moravskoslezského se rychle blíží. Diváci se mohou těšit na 18 novinek či obnovených premiér. Tato sezóna bude značně ovlivněna dvoustým výročím narození hudebního skladatele Bedřicha Smetany.

Většina respondentů je se životem v Ostravě spokojena. Nejlépe je hodnocena doprava

16. srpna 2023 11:52 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravané jsou většinou se životem ve městě spokojeni a vůbec nejlépe z dotazníkového šetření vyšla doprava a trávení volného času. Naopak nespokojeni jsou lidé s chováním obyvatel a čistotou veřejných prostor.

Zloděj z Ostravy je za znovu mřížemi. Na svobodě nepobyl ani půl roku

16. srpna 2023 10:52 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jen pár měsíců vydržel na svobodě recidivista z Ostravy, který si na živobytí vydělával krádežemi. Specializoval se na auta, ale vykrádal i různé objekty, kde se uměl dostat bez použití násilí.

V Ostravě probíhá Folklór bez hranic. Soubory vystupují po celém městě

15. srpna 2023 12:32 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě začal festival Folklor bez hranic. Soubory už tradičně putují po celém městě a kromě náměstí vystupují i v různých domovem pro seniory. Nejdále to letos měli umělci z Kostariky.

Cyklista bez helmy se těžce zranil. Povolán byl vrtulník z Olomouce

15. srpna 2023 9:00 | Nový Jičín | Tomáš Kořistka

Záchranná služba spěchala v pondělí k těžce zraněnému cyklistovi, který při jízdě v Novém Jičíně spadl. Bohužel neměl helmu a způsobil si natolik těžká poranění, že byl na pomoc povolán i vrtulník.

Ostrava má modrozelenou kuchařku. Pomůže přiblížit město přírodě

14. srpna 2023 11:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava má modrozelenou kuchařku a jak název napovídá, týká se životního prostředí a jeho vztahu k plánovaným projektům. Každý investor, který má v plánu něco ve městě vybudovat, musí být v souladu s těmito zásadami.

Ostrava přispívá obvodům na opravy hřbitovů. Připraveno je 20 milionů korun

10. srpna 2023 11:04 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava v letošním roce rozdělí mezi městské obvody 20 milionů korun, které využijí na opravy a revitalizace hřbitovů. Dotace se týkají konkrétních projektů jako jsou rekonstrukce chodníků, opravy smutečních síní nebo třeba na novou zeleň.

Lupič táhl seniorku po zemi 10 metrů. Interpol ho zadržel v Rumunsku

9. srpna 2023 11:39 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravským kriminalistům se podařilo usvědčit lupiče, který doslova řádil po celé Evropě. V Ostravě přepadl seniorku a vyrval jí z rukou kabelku. Zadržen byl v Rumunsku, které ho vydalo české justici.

V Hornickém muzeu vystavují ponorku z orlických vražd. Obsluhovali ji potápěči z báňské záchranné služby

8. srpna 2023 12:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hornické muzeum získalo unikátní exponát. Návštěvníci si mohou na vlastní oči prohlédnout miniponorku, která pomohla k objasnění tzv. orlických vražd. Na dně Orlíku našla sudy s popravenými lidmi. Obsluhovali ji potápěči báňské záchranné služby.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více