Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Z bývalého koupaliště v Radvanicích vznikl dětský ráj. V Kouparku mohou trávit čas děti i dospělí

13. září 2023 12:54 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nyní by měli zpozornět zejména rodiče, protože v Radvanicích bylo otevřeno hřiště, které je doslova dětským rájem. Vzniklo z bývalého koupaliště a užijí si na něm děti každého věku. Zasportovat si mohou ale i dospělí a v areálu tzv. KouParku je i spousta míst k relaxaci.

Poláci ukradli 7 km železničního kabelu pod proudem. Používali speciální prodloužené nůžky

13. září 2023 11:21 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zásahová jednotka policie učinila přítrž řádění čtyř Poláků, kteří do našeho kraje jezdili krást železniční kabely. Neváhali nasadit vlastní životy, protože je stříhali i když v nich bylo 3 tisíce voltů. Dráty pak končily ve sběrně.

MS kraj podpoří dobrovolné i profesionální hasiče. Mezi 24 jednotek rozdělí 29 mil. kč

12. září 2023 12:54 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Kraj patří dlouhodobě mezi významné podporovatele hasičů a to jak dobrovolných, tak profesionálních. Nyní zastupitelé schválili 35 milionů korun, za které budou nakoupeny nové cisterny i moderní technika. Peníze půjdou i na opravy zbrojnic.

Třebovice mají úžasnou sportovní halu. Bude základnou volejbalistů a poslouží i místním spolkům

12. září 2023 10:14 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravské Třebovice mají novu sportovní halu, která se stala dominantou této městské části. Díky svým úctyhodným rozměrům bude sloužit jako zázemí pro klub Blue Volley Ostrava a samozřejmě také místním spolkům v čele s úspěšnými sportovními gymnastkami.

V Ostravě se konalo setkání hornických měst Fajront. Součástí bylo i udělování Permonů

11. září 2023 12:39 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se stala hostitelem letošního setkání hornických měst a obcí České republiky. Na tzv. Fajront ale už tradičně jezdí také spolky ze Slovenska a Polska. Součástí slavnosti je i udělování cen Permon.

V Ostravě se běžel stý ročník RBP City Marathonu. Na start se postavilo 1900 běžců

11. září 2023 12:32 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava zažila sportovní svátek. V letošním roce totiž uplynulo sto let od chvíle, kdy se zde poprvé běžel Marathon. Na start toho letošního se postavilo na všech tratích 1900 běžců. Startovní pistole se chopil primátor města Jan Dohnal.

Zastupitelstvo schválilo výkup pozemků pro armádní centrum v Mošnově. Sloužit v něm má asi 300 vojáků

8. září 2023 10:37 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Po prázdninách se sešlo zastupitelstvo Moravskoslezského kraje a mezi body jednání bylo také armádní logistické centrum, které se chystá na letišti v Mošnově. Schváleny byly další výkupy pozemků.

Ve Vítkovicích byla dokončena nová smuteční síň. Ta původní musela být zdemolována

7. září 2023 12:14 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská část Vítkovice se může pochlubit novou moderní smuteční síní, která je důstojným nástupcem té původní, která už byla ve špatném stavu. Jeden z největších projektů v historii obvodu byl realizován s podporou magistrátu.

V MS kraji vzniká mapa oslunění. Poslouží lidem, kteří plánují fotovoltaiku

6. září 2023 11:28 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Pokud máte v plánu využít ke svému životu energii ze slunce, pak jistě uvítáte aktivitu Moravskoslezského kraje, který připravuje tzv. mapu oslunění. Po jejím dokončení si bude moci každý zájemce zjistit, jak je na tom se slunečním svitem místo, kde chce fotovoltaiku instalovat.

Ostrava se zaměří na energetiku a digitalizaci. Na nové strategii města se podílejí i obyvatelé

5. září 2023 13:05 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava zažívá velký rozvoj ve všech oblastech života a nechce usnout na vavřínech. Proto už nyní pracuje na tvorbě strategického plánu do roku 2030. Kromě osobností a odborníků se na něm mohou podílet i samotní obyvatelé města.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více