Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Zloději světlometů neměli auta a tak tahali lup v hokejových taškách

9. října 2023 12:06 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Výnosný obchod si zařídil majitel obchodu s použitými díly na auta z Ostravy. Spojil se skupinou zlodějů, kteří mu dodávali kradené světlomety. Specializovali se na Škodovky a Volkswageny.

Čeští para hokejisté berou třetí místo. Rozhodli 5 vteřin před sirénou

9. října 2023 9:57 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Čeští para hokejisté berou bronz a můžou slavit. Na světovém turnaji v Ostravě se jim v utkání o třetí místo podařilo porazit složený tým IPH a po roční pauze se tak znovu mohli postavit na stupně vítězů.

Policisté zadrželi ostravského kapsáře. Kudy chodil, tudy kradl

6. října 2023 10:11 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Mimořádně drzého zloděje zadrželi policisté v Ostravě. Zjednodušeně by se dalo říct, že kradl na co přišel a mnohdy se klidně dal se svými obětmi i do řeči. Kradl v obchodě, v hromadné dopravě, ale nebál se řidičům lézt i do aut, ve kterých seděli.

Čeští para hokejisté poslední zápas skupiny prohráli. V semifinále narazí na USA

6. října 2023 10:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Para hokejový světový pohár v Ostravě je v plném proudu a ve čtvrtek byla dohrána základní skupina. Čeští reprezentanti nestačili na favorizovaný tým USA a se stejným soupeřem se utkají i v semifinále. Trenéři jsou ale spokojeni, protože Ameriku potrápili nejvíce ze všech týmů.

V Ostravě vrcholí konference TALENT CITY. Odborníci radí pedagogům, jak rozvíjet talentovanou mládež

5. října 2023 12:24 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se už potřetí zhostila pořádání ojedinělé konference Talent City, určené pro pedagogy, ale i další zájemce, kteří pracují s dětmi. Workshopy, přednášky i debaty se zabývají především rozvojem moderního vzdělávání se zaměřením na talenty.

Jeden z pasažérů popsal havarijní přistání balónu. Vítr zahnal vzduchoplavce nad zástavbu

4. října 2023 11:22 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V pondělí jsme vás informovali o nouzovém přistání balónu v Ostravě, který vítr zahnal nad zástavbu v centru. Při pokusech o přistání balón protrhla větev stromu a později narazil do budovy školy. Nyní se nám podařilo natočit rozhovor s jedním z pasažérů tohoto letu.

V Hrabůvce vznikne park s jezírkem. Přibudou stromy keře i trvalky

3. října 2023 10:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava pokračuje v budování revitalizacích parků na celém území města. Další krásné místo pro relaxaci a odpočinek tak vznikne v Hrabůvce u polikliniky. Vévodit mu bude jezírko napájené z okapů okolních budov.

V Ostravě odstartoval světový turnaj v para hokeji. Čeští reprezentanti chtějí sbírat zkušenosti

3. října 2023 8:50 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Po baseballu je Ostrava tentokrát centrem světového para hokeje. Úvodními zápasy totiž odstartovala 3. ročník mezinárodního poháru, kde se střetnou špičkové týmy z celého světa. Naše omlazená reprezentace bude především sbírat zkušenosti.

Poruba má moderní sportovní areál. Sportovat v něm mohou vrcholoví sportovci i hobíci

2. října 2023 9:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes jistě potěšíme všechny milovníky sportu, protože skončila rekonstrukce asi největšího sportovního areálu v Ostravě. Jde o multifunkční sportoviště v Porubě, které mnozí znají jako Stadion VOKD. Zázemí zde najdou nejen vrcholoví sportovci ale i hobíci.

Čeští baseballisté vybojovali postup ze základní skupiny. Ostravští fanoušci byli opět skvělí

29. září 2023 14:47 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava je město sportu a tak si už začínáme zvykat, že jedna významná akce střídá druhou. Tentokrát se stala centrem baseballu a na hřišti Arrows v Porubě byla odehrána jedna ze základních skupin evropského šampionátu. Česká reprezentace zde odehrála tři zápasy a vedla si natolik dobře, že postoupila do vyřazovacích bojů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více