Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Nový sníh dělá poblémy zvěři i ptákům

5. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jarní sněhová nadílka nepřekvapila jen lidi, ale dělá problémy i zvířatům. Například srnčí zvěř je po dlouhé zimě vyčerpaná a teď si musí hledat potravu v hlubokém sněhu. Narodili se už i první zajíci a navíc se začali vracet z teplých krajin ptáci.

Přehrady v Moravskoslezském kraji se připravují na tání sněhu

5. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Velké množství sněhu, který napadl na celém území MS kraji, dělá vrásky na čele vodohospodářům. Hlavně v Beskydech a Jeseníkách leží metr až dva metry sněhu, který pomalu začíná tát a tak musejí připravit přehrady na zvýšený přísun vody. Všechna vodní díla proto začala upouštět.

Moravskoslezský kraj opět zasypal sníh

4. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Meteorologům do puntíku vyšla předpověď počasí a v průběhu noci opravdu začalo sněžit. I když tentokrát není sněhu tak hodně, jako o Velikonocích, znovu způsobil problémy hlavně řidičům. Problémy měly i vlaky, které musely na Vítkovsku nahradit autobusy.

Na chřipku zemřelo v zimě v Moravskoslezském kraji 20 lidí

4. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V letošní zimě zemřelo na chřipku mnohem více lidí než v sezóně 2010, 11, která byla průběhem srovnatelná. V Moravskoslezském kraji nemoci podlehlo 20 pacientů. Podle odborníků to může souviset s nízkou proočkovaností obyvatel.

Postrach ostravských obchodů a heren před soudem

3. dubna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Za zpřísněných bezpečnostních podmínek dnes poprvé stanul před Krajským soudem v Ostravě 33letý recidivista. S pouty na rukou se zpovídá z celkem 7 skutků, nejčastěji loupeží. Souzen je i jeho kamarád a komplic, který se s ním podílel na přepadení herny.

Počasí se zlepšilo, ale kraj čeká další příval sněhu

3. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Po dvou hektických dnech, kdy celý Moravskoslezský kraj zasypal sníh, byl dnešek klidnější. Plné ruce práce měli ale hasiči. Ze střech začal padat odtávající sníh a nebezpečné jsou i rampouchy. Podle meteorologů navíc hrozí už zítra další přívaly sněhu.

Celníci zavřeli pálenici v Radvanicích

2. dubna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Teprve včera odpoledne nařídili celníci uzavření palírny PP FAKR v Ostravě Radvanicích. Přestože už asi týden věděla Státní zemědělská a potravinářská inspekce i ministerstvo zemědělství o pančování alkoholu v této pálenici, nechali ji normálně běžet a vydávat lidem další alkohol. Celnici to tedy nakonec udělali za ně.

Policisté varovali řidiče před alkoholem

2. dubna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Blíží se velikonoce, které jsou pro řadu lidí spojené s konzumací alkoholu. Proto udělali policisté ve spolupráci s Besipem, kontrolní akci zaměřenou na alkohol za volantem. Dobrou zprávou je, že za dvě hodiny žádného opilého řidiče nechytli.

Pálenice v Radvanicích pančuje alkohol

29. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jak jsme vás už včera informovali Pěstitelská pálenice PP FAKR v Radvanicích pančuje alkohol, který vyrábí. Celníci při kontrole zjistili, že hruškovice a jablkovice obsahuje denaturovaný líh, který není určen pro konzumaci. Po jeho vypití mohou nastat zdravotní komplikace.

Ani další dotace od státu na sociální služby nestačí

29. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jak jsme vás už informovali, v Moravskoslezském kraji hrozí zánik desítek sociálních služeb. Stát totiž opět snížil dotace neziskovým organizacím. Z ministerstva sociálních věcí přišla nová zpráva, že v dubnu to chtějí napravit a pošlou další peníze. Jenže podle krajských radních to bude opět žalostně málo.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více