Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Převoz pokladu provázely policejní manévry

12. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Mimořádná bezpečnostní opatření doprovázela převoz košického pokladu do Ostravy. Na konci týdne bude totiž na Masarykově náměstí v budově muzea tento zlatý poklad nevyčíslitelné hodnoty vystaven. Zásahová jednotka kvůli tomu dokonce část náměstí úplně uzavřela.

Hlavní tah Ostrava - Opava uzavřela nehoda

11. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Hlavní tah mezi Ostravou a Opavou ochromila dopoledne vážná dopravní nehoda. Řidič osobního auta před obcí Velká Polom nezvládl zatáčku a vjel rovnou pod kamion. Z vraku ho museli s těžkými zraněními vyprostit hasiči.

Hrdinové frenštátské tragédie byli odměněni

7. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Pět mužů a jistě nebudeme přehánět, když řekneme 5 hrdinů, kteří rozhodujícím způsobem ovlivňovali záchranu lidí při výbuchu paneláku ve Frenštátě, bylo oceněno vedením krajského úřadu. Všichni se shodují na jednom - takovou hrůzu už nechtějí nikdy zažít.

Dům č. 40 ve Frenštátě není bezpečný

7. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Špatnou zprávu dostali obyvatelé domu číslo 40. ve Frenštátě pod Radhoštěm. Ten bezprostředně sousedí s domem, který explodoval a jeho nájemníci ho museli kvůli bezpečnosti opustit. Původně se měli do týdne vrátit, teď to ale vypadá, že se domů nedostanou dříve než za měsíc.

V panelovém domě ve Frýdku-Místku uhořela důchodkyně

6. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Tragické následky má požár výškového domu ve Frýdku - Místku. Krátce před půlnocí tam uhořela 80letá žena. Další nájemníci se nadýchali kouře a museli je ošetřit zdravotníci. Co bylo příčinou požáru, zatím není jasné.

O osudu Přednádraží rozhodne příští měsíc

6. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě Přívoze na ulici Přednádraží se s teplejším počasím začalo zase pracovat na záchraně domu číslo 8. Na střeše pracují klempíři a pracuje se i na zprovoznění kanalizace. Zatím ale stále lidé bydlí v domě načerno. Podle stavebního úřadu je dům nebezpečný a neobyvatelný.

Policie: Nenoste PIN společně s kartou

5. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V Ostravě jsou krádeže na denním pořádku a jejich druh se liší podle dnů v týdnu. Zatímco v noci z pátku na sobotu je nejvíce okradených lidí, kteří vyrazili za zábavou, v neděli jsou nejčastějšími oběťmi nakupující v obchodních centrech nebo jejich auta. Kromě peněz často přijdou i o platební kartu.

Ostrava bude mít městského veterináře

5. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jak jsme vás už informovali, vedení ostravské radnice chce zaměstnat veterináře, který by mimo jiné prováděl i čipování psů. Zatímco pejskaři by to uvítali, protože by to bylo levnější, veterináři jsou proti. Prý je to v rozporu s legislativou.

Radní Frenštátu pod Radhoštěm čeká dělení sbírky

1. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Na kontě sbírky pro oběti výbuchu domu ve Frenštátě pod Radhoštěm už je téměř 15 milionů. Tamní radní teď čeká složité rozhodování, jak vlastně tyto peníze rozdělí. Ve městě stále také pokračuje rozebírání trosek domu. Ukázalo se, že to bude složitější, než se čekalo.

Na přehradě Šance se odpaluje štola

1. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Vodní nádrží Šance v Beskydech otřásl silný výbuch. V tomto případě naštěstí nejde o sabotáž ale o pokračující úpravy hráze toho vodního díla. Povodí Odry buduje po straně přehrady štolu, která ji ochrání před stékající vodou.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více