Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostrava má jedny z nejdražších cyklostezek

28. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

I když počasí posledních dní cyklistům vůbec nepřeje, Ostrava se k nim naopak snaží být přívětivá a buduje další kilometry cyklostezek. Bohužel jsou ale velmi drahé. Ve srovnání s republikovým průměrem jsou dokonce i dvakrát dražší.

V kraji chybí peníze na sociální služby

28. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezskému kraji hrozí kolaps sociálních služeb. Zaniknou domovy pro seniory, azylové domy nebo i stacionáře pro postižené. Stát totiž opět snížil příspěvek na tyto velmi potřebné služby a krajský úřad nemá finance na jejich doplacení.

Charita Frenštát musí ukončit některé služby

27. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Charita ve Frenštátě pod Radhoštěm má finanční problémy. Organizace, která po tragickém výbuchu paneláku ve městě organizovala materiální pomoc, by teď sama pomoc potřebovala. Stát ji totiž nevyplatil část dotací na provoz a tak některé služby končí.

Referendum o osudu škol ve Vítkově je neplatné

26. března 2013 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

O osudu škol ve Vítkově není ani po referendu rozhodnuto. Kvůli nezájmu lidí je totiž neplatné a o slučování dvou škol a případném převzetí gymnázia do správy města zřejmě rozhodnou zastupitelé. Přestože hlasovalo málo lidí, chce ale vedení města k těmto hlasům přihlížet.

Dívenka z Ostravy se popálila při hře s ohněm

26. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Teď tady máme varování hlavně pro rodiče dětí. V Ostravě totiž policisté šetří případ dívenky, která se při hře s kamarády popálila v obličeji. Děti zvolily velmi nebezpečnou zábavu, hráli si s ohněm a sprejem. Podle policistů by rodiče měli zamezit dětem přístup k otevřenému ohni.

Kolem silnic v kraji se budou vysazovat stromy a keře

25. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Více než 700 stromů a keřů bude v následujících měsících vysazeno kolem vybraných silnic v celém kraji. Vedení krajského úřadu si od tohoto projektu slibuje zlepšení životního prostředí v oblastech se zhoršenou kvalitou ovzduší.

Na Stodolní budou předzahrádky až do půlnoci

21. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Na Stodolní ulici v centru Ostravy budou moci restaurace a kluby provozovat zahrádky až do půlnoci. Zatímco jejich provozovatelé a návštěvníci to vítají, lidé, kteří bydlí v centru města, se obávají zvýšeného hluku. Tato vyhláška se totiž týká celého městského obvodu včetně sídlišť.

Vítkovice prohrály se Zlínem a v play off končí

21. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Bouřlivé ovace fanoušků v ČEZ aréně pomohly včera hráčům HC Vítkovice Steel překousnout vyřazení z play - off poté, co prohráli v 6 zápase se Zlínem po jediném gólu. Hokejisté byli o to smutnější, že v sérii s vítězem základní části rozhodně sehráli vyrovnanou partii.

Dopravu v Ostravě - Vítkovicích ochromila nehoda

19. března 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dopravu v centru Vítkovic v Ostravě ochromila dopoledne hrozivě vypadající nehoda osobního vozu a dodávky. Srážka obou aut byla tak silná, že se dodávka převrátila na bok. Zranění naštěstí nebyla vážná.

Ve Frenštátě pod Radhoštěm začínají práce na stabilizaci domu

19. března 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Do Frenštátu pod Radhoštěm dnes dorazili pracovníci firmy, která se postará o zabezpečení a zpevnění domu číslo 40. Ten sousedil s domem číslo 39, který byl po výbuchu zdemolována. Nájemníci se museli vystěhovat, dokud dům nebude staticky zjištěn.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více