Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

V Ostravě jsou oblíbeným valentýnským dárkem květiny

15. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

14. února jak dnes už asi každý ví, svátek má Valentýn. I u nás začíná být tradicí, že tento den slavíme jako svátek zamilovaných. Tradicí se také stalo, že své blízké obdarováváme nejrůznějšími drobnostmi nebo květinami. V Ostravě jsou oblíbené hlavně květiny.

100 000 korun za ukradený bagr

15. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V Moravskoslezském kraji zřejmě řádí gang, který se specializuje na krádeže stavebních strojů. Už jsme vás informovali o krádeži nákladních aut i bagrů za skoro 10 milionů korun. Teď policisté šetří nový případ v Nošovicích na Frýdeckomístecku, kde zloděj ukradl bagr za 2 miliony korun. Majitel vyhlásil za nalezení stroje odměnu.

Helma může lyžaři zachránit život

14. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V posledních dnech dávají horské službě a záchranářům pořádně zabrat lyžaři. Opakovaně musejí vyjíždět do horských oblastí hlavně v Beskydech a Jeseníkách k často i vážným úrazům. Právě u nich je velmi zásadní zda měl lyžař či snowboardista helmu.

Sněžení způsobilo problémy hlavně v dopravě

14. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Od úterního večera v celém Moravskoslezském kraji sněžilo a do rána napadlo kolem 10 cm sněhu. I když byli silničáři celou noc na nohou, ráno to řidiči neměli často při cestě do zaměstnání jednoduché. Přibylo i nehod. Ta nejvážnější se stala na okraji Orlové.

Anonymům hrozí tři roky vězení

13. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Plané výjezdy trápí všechny složky záchranného systému. Bohužel ale musejí vyjet, i když už dopředu tuší, že v budově žádná bomba není. Autoři anonymních telefonátů si zřejmě mnohdy neuvědomují, že záchranáři, kteří zbytečně stojí před obchodním centrem, mohou někde chybět při záchraně života.

Přepadení poštovního vozu u Dětřichova pod Bystřicí

13. února 2013 0:00 | Bruntál | Tomáš Kořistka

Bruntálští policisté prověřují okolnosti přepadení osádky vozidla společnosti, která převáží v autech finanční hotovost. K přepadení mělo dojít v pondělí večer poblíž Dětřichova nad Bystřicí na Bruntálsku.

Moravskoslezský kraj čekají přívaly sněhu

12. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Už dnes ráno dal řidičům pořádně zabrat čerstvý sníh, který padal téměř celou noc. Podle meteorologů ale hlavní nadílka teprve přijde v následujících dvou dnech, kdy by mohlo napadnout až 30 centimetrů. Bohužel se ale zhoršila i kvalita ovzduší.

Krádež cigaret trvala jen pár sekund

12. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Necelou půlminutu trvalo zloději, který se vloupal do prodejny Tesco v Ostravě Hrabůvce, než vybral regál cigaret a utekl. Trochu se ale přepočítal, protože ho natočila bezpečnostní kamera a jde velmi dobře vidět. Tato prodejna byla v poslední době vykradena už 6 krát.

Ostravské tramvaje kontrolují knižní hlídky

12. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Kdo cestuje MHD, mohl dnes v Ostravě potkat tzv. knižní hlídky. Jde o pracovníky knihoven a milovníky literatury z Klubu Atlantic, kteří chtěli zjistit, jak moc Ostravané čtou v tramvajích. Kdo měl štěstí a hlídka ho našla nad knihou, dostal odměnu.

Zloděj si z ostravské prodejny odnesl počítač v náručí

11. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Teď se na vlastní oči můžete přesvědčit, jak neuvěřitelně drzí jsou zloději. Na záběrech kamery z ostravského obchodu s výpočetní technikou je totiž vidět jak neznámý muž zcela bezostyšně krade počítač. Policie doufá, že zloděje někdo ze záznamu pozná.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více