Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostravu čeká tenisový svátek - Fed Cup

11. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Výborné ostravské publikum čeká tenisová lahůdka. České reprezentantky v čele s fulneckou rodačkou Petrou Kvitovou se o víkendu utkají v ČEZ Aréně v 1. kole Fed Cupu s Australankami. Už dnes se ale losovalo na ostravském magistrátu pořadí zápasů. Připomenu ještě, že Češky jsou obhájkyně titulu.

Postižený mladík z Kopřivnice uhořel v bytě

8. února 2013 0:00 | Nový Jičín | Tomáš Kořistka

Tragický případ se odehrál ve středu v podvečer v Kopřivnici. Mentálně postižený mladík se zřejmě neopatrně pohyboval kolem hořícího sporáku a vzplály na něm šaty. Kvůli svému postižení asi nedokázal sám plameny uhasit a než k němu doběhla matka, uhořel.

Opilého mladíka okradli u bankomatu v centru Ostravy

8. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Neobvyklý případ řeší ostravští kriminalisté. V centru Ostravy byl okraden mladík, který opilý usnul v místnosti s bankomaty. Toho využila dvojice, která šla náhodou vybírat peníze a vzala mu mobilní telefon. Krádež zachytily kamery v bance.

V Moravskoslezském kraji se bude jezdit rychleji na pěti úsecích

4. února 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ministerstvo dopravy vytipovalo v celé České republice úseky silnic, kde by mohla být zvýšena rychlost na 110 km v hodině. V Moravskoslezském kraji je to celkem 5 silnic 1. třídy. Řidiči zrychlení vítají, ale na změnu si budou ještě muset počkat. Je totiž nutná i úprava zákona.

Lupič ukradl peníze i s pokladnou

4. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Velmi málo trpělivosti prokázal lupič, který se rozhodl vyloupit prodejnu potravin v Ostravě-Zábřehu. Zdálo se mu, že se prodavačka s vydáním peněz příliš loudá, a tak nakonec vytrhl celou kasu i s penězi a utekl. V prodejně ho ale natočila kamera.

Podíl v Ekově Ostrava neprodá

1. února 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Firma Ekova, kterou vlastní Ostrava, zůstane zatím bez strategického partnera. Vedení města se nelíbila nabídka, kterou dostalo od jediného zájemce. Už na začátku týdne navíc odboráři podali trestní oznámení kvůli příliš nízké odhadní ceně. Ekova vyrábí, opravuje a modernizuje tramvaje.

Olomoucká ulice v Opavě se propadla

1. února 2013 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Téměř dva metry hluboký kráter se z ničeho nic objevil na silnici uprostřed Opavy. Bylo velké štěstí, že do něj nespadlo žádné auto. Podle vodohospodářů zřejmě za všechno může voda z vadného potrubí, která vymlela pod vozovkou dutinu.

Autobus narazil v plné rychlosti do stromu

31. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Cesta linkového autobusu číslo 58 skončila dnes ráno v Ostravě Martinově hned po pár stovkách metrů. Řidiči se zřejmě udělalo špatně a ztratil vědomí. Neřízený autobus narazil v plné rychlosti do stromu. Řidič a dvě cestující skončili se zraněními v nemocnici.

Čipování psů bude v některých částech Ostravy zdarma

31. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ve zprávách Polar jsme vás už informovali o nové povinnosti pejskařů v Ostravě - načipovat do konce roku psy. Čipování je ale poměrně nákladné a mezi majiteli se strhla vlna nevole. Magistrát chce proto zaměstnat v městském útulku veterináře, který by psy čipoval zdarma. Náklady by tak pejskařům klesly na minimum.

Vítkovice klíčovým dodavatelem dílů na jadernou elektrárnu

31. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Strojírenský podnik Vítkovice by se mohl stát klíčovým dodavatelem komponentů pro jadernou elektrárnu Temelín. A sice prostřednictvím firmy Westinghouse, která se o tuto zakázku uchází . Šéf americké společnosti Daniel Roderick dnes za tímto účelem navštívil Ostravu a my jsme byli u toho.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více