Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Tisíce obyvatel je od neděle bez elektřiny

23. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Tisíce obyvatel několika obcí na Opavsku a Novojičínsku jsou už od neděle bez proudu. Důvodem je námraza, která se vytvořila na drátech elektrického vedení, a ty se pak potrhaly. Poruch je tolik, že i přes veškerou snahu pracovníků ČEZu proud stále nejde. Lidé jsou bez světla, někteří i bez vytápění a vody.

MS kraj sevřel ledový krunýř

22. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Celý náš kraj už od nedělního večera sužuje mrznoucí déšť, který působí problémy asi každému. Lidé kloužou po chodnících, řidiči musejí před každou jízdou seškrábat led ze skel a kvůli namrzlým vozovkám přibylo i nehod.

Úrazová oddělení praskají ve švech

22. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Namrzlé chodníky znamenají doslova pohromu pro starší lidi, kteří už hůře chodí. Spadnout ale může ne ledu samozřejmě každý. Úrazová oddělení nemocnic v celém kraji byla už od rána přeplněná. Lékaři téměř nestačili ošetřovat nejrůznější zlomeniny, naraženiny nebo vymknuté klouby.

Pozor na falešné exekutory

21. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Máme varování pro všechny obyvatele našeho kraje. Každému se totiž může stát, že mu přijde dopis od falešného exekutora, který bude požadovat peníze za neexistující dluh. Podvodníci zkouší, jestli se někdo nachytá a dluh uhradí.

Lupič z Karviné chtěl možná spáchat sebevraždu

18. ledna 2013 0:00 | Karviná | Tomáš Kořistka

Policisté dnes zveřejnili podrobnosti k případu lupiče, kterého zastřelil strážník na čerpací stanici v Karviné. Překvapivě je možné, že motivem lupiče nebyly peníze, ale doufal, že ho při přepadení policisté skutečně zastřelí. Možná tedy šlo o jakousi neobvyklou sebevraždu.

Nehoda u Dobré zastavila provoz na čtyři hodiny

18. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Hrozivě vypadající srážka kamionu a nákladního vozu zablokovala dopoledne rychlostní silnici mezi Frýdkem - Místkem a Těšínem. Nákladní auto plné betonové suti prorazilo svodidla a v protisměru narazilo do polského kamionu. Jen zázrakem nebyl nikdo zraněn.

V celém kraji platí výstraha před smogem

17. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Celý náš region od včerejška sužuje smog. Dnes byla vyhlášena výstraha i pro Třinecko, takže prach překročil povolené limity už v celé Moravskoslezském kraji. Vůbec nejhorší je situace v Bohumíně, kde už například mateřské školy nechodí na vycházky ven. Smogová situace je v letošní sezóně vyhlášena už popáté.

Kamion vážil více než 100 tun

17. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dvakrát více než je povoleno na našich silnicích vážil polský kamion, který převážel vrtnou soupravu. Policisté na něj narazili náhodou na parkovišti nedaleko Klimkovického tunelu. Firmě nyní hrozí až půlmilionová pokuta. Zřejmě si úmyslně nevyřídila drahá povolení.

V Ostravě ubylo vykázaných osob

16. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Od začátku roku už policisté v Ostravě vykázali 3 muže, kteří ubližovali svým manželkám. Zatímco podobných případů v Ostravě v loňském roce ubylo, naopak je stále častější domácí násilí na seniorech. Děti většinou doslova terorizují své rodiče.

Krajský úřad musel být evakuován

15. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Budova krajského úřadu v Ostravě musela být odpoledne evakuována. Na linku tísňového volání totiž někdo ohlásil, že je v budově bomba. Úředníci i návštěvníci museli urychleně objekt opustit. Nakonec se ukázalo, že poplach byl planý.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více