Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Na střechách se tvoří nebezpečné rampouchy

30. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Máme pro vás varování. Přichází obleva a na střechách a okapech domů se začaly tvořit rampouchy. Na střechách jsou také navíc zbytky zmrzlého sněhu, který může snadno spadnout. Lidem, kteří procházejí podél domů tak hrozí nebezpečí a ohrožena jsou i parkující auta.

Školy bojovaly ve veslování na trenažérech

30. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Soutěže mezi jednotlivými školami mají už dlouhou tradici. Soutěží se ve všem možném například v matematice, jazycích nebo v nejrůznějších sportech, jako je vybíjená nebo fotbal. Zcela unikátní je ale první ročník závodu středních škol na veslovacích trenažérech, který jsme natáčeli v Ostravě.

Lupiče dopadl odvážný soused

29. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Na konci minulého týdne jsme vysílali reportáž o drogerii v Ostravě Porubě, která byla během jediného týdne třikrát vykradena. Ještě tu noc, kdy jsme v obchodě natáčeli, udeřil zloděj znovu a opět postupoval stejně. Jenže tentokrát se přepočítal. Soused z vedlejšího vchodu na něj totiž číhal a po dlouhé honičce ho dopadl.

Drtivé vítězství Zemana v kraji

29. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Volební šílenství je za námi. Jak už všichni jistě víte, zvítězil Miloš Zeman, který získal téměř 55 procent hlasů a v dalších pěti letech tak bude prezidentem České republiky. V našem kraji bylo jeho vítězství ještě daleko výraznější než ve zbytku země. Až na nepatrné výjimky zvítězil ve všech obcích a městech.

Změny v MHD Ostrava

28. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravu čekají asi největší změny v městské hromadné dopravě za posledních několik let. Dopravní podnik musí ušetřit peníze, a proto bude zrušena řada linek a jiné budou jezdit po změněných trasách.

Běžci na lyžích se utkají u vysokých pecí ve Vítkovicích

28. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravu čeká v sobotu sportovní lahůdka. Poprvé v historii města se uskuteční závody v běhu na lyžích. Naprosto unikátní je i místo pořádání - okolí vysokých pecí v Dolní oblasti Vítkovic. Na start závodu se postaví nejen špičkoví běžkaři ale i další sportovní osobnosti.

Hrozí nedostatek technických absolventů škol

25. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zástupci průmyslových podniků a provozovatelé středních škol bijí na poplach. V několika příštích letech hrozí akutní nedostatek technicky vzdělaných lidí a to dělníků i středoškoláků. Zájem dětí o technické obory klesá a pracovníky, kteří odejdou do důchodu, nebude mít kdo nahradit.

Drogerii vykradli v třikrát za týden

25. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policie v Ostravě hledá dva lupiče, kteří vykradli drogerii na Hlavní třídě v Porubě. Ta se stala terčem zlodějů už třikrát během jednoho týdne. Jejich počínání v prodejně zachytili i průmyslové kamery.

Dodávky proudu už jsou téměř všude obnoveny

24. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Včera jsme vás informovali o kalamitní situaci na Opavsku a Novojičínsku, kde bylo už druhý den bez proudu několik vesnic. V průběhu noci se elektrikářům postupně dařilo jednotlivé obce připojovat a dnes už nemají proud ze sítě pouze Jakubčovice. Energetici tam ale zajistili provizorní napájení pomocí dieselových agregátů.

Na konci týdne čeká náš region až -20° C

24. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Až na 20 stupňů pod nulou klesne rtuť teploměru v našem regionu na konci týdne. Tak nízké teploty mohou být zdraví nebezpečné. Ohroženy jsou hlavně děti a lidé bez domova, kteří odmítají pomoc charitních organizací. Extrémní podmínky čekají i na účastníky populárního závodu 24 hodin na Lysé Hoře.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více