Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Amnestovaní vězni z Heřmanic jsou na svobodě

7. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Všichni vězni z Heřmanic, na které se vztahuje amnestie prezidenta republiky, jsou na svobodě. Pracovníci vězeňské služby na tom pracovali už od úterka nonstop ve dne v noci. Zatímco vězni jsou z nečekaně nabyté svobody nadšeni, ostatní obyvatelé jejich radost většinou nesdílejí a obávají se zvýšení kriminality.

Soudci rozhodovali o amnestiích celou noc

4. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Po celou noc rozhodovali soudci Okresního soudu v Ostravě o amnestiích pro vězně v Heřmanicích. První vězni opustili brány káznice včera večer a propouštění pokračuje až do současné doby. Celá procedura propuštění jednoho vězně trvá asi půldruhé hodiny.

Věznice obléhají příbuzní amnestovaných

4. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

U vchodu do ostravské věznice Heřmanice postávají už druhý den příbuzní, známí i kamarádi vězňů u kterých je naděje, že budou amnestovaní. Nemají možnost se s nimi nijak spojit a věznice informace neposkytuje. Neodrazuje je zima ani sněžení.

Místeckou ochromila řetězová nehoda

3. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Těsně před osmou hodinou ráno ochromila provoz na hlavním tahu mezi Frýdkem - Místkem a Ostravou hromadná nehoda 9 vozů. Záchranáři ošetřili tři zraněné osoby. Příčinou byla namrzlá vozovka, na které někteří šoféři nezvládli řízení. Jedno auto dokonce skončilo na střeše.

Stovky vězňů z MS kraje jdou díky amnestii na svobodu

3. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Z věznic v Ostravě, Karviné a Opavě by se díky amnestii prezidenta ke 20. výročí vzniku České republiky mělo na svobodu dostat přes 800 odsouzených. Amnestie se vztahuje i na asi 10 případů, které řeší krajský soud. Policie má pohotovost a plánuje mimořádná opatření.

Rekonstrukce Svinovských mostů končí

23. prosince 2012 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Následující zprávou potěšíme jistě všechny obyvatele Ostravy a okolí. Svinovské mosty budou opět průjezdné pro osobní auta v obou směrech. Stavebníci dokončili revitalizaci dříve a tak od půlnoci mohou řidiči opět mosty využívat.

Krajský rozpočet je bez dotací na venkov

23. prosince 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj má schválený rozpočet. Je schodkový a jeho výše je 7 miliard 600 milionů korun. Nesouhlasili s ním hlavně starostové malých obcí, protože se v něm už nepočítá s dotacemi pro venkov. Hejtman Miroslav Novák vysvětlil, že na to kraj prostě nemá.

Memorandum o konání MS v hokeji 2015 podepsáno

21. prosince 2012 8:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jak jsme vás už informovali v roce 2015 se Ostrava stane spolu s Prahou pořadatelským městem mistrovství světa v hokeji. Tak významná akce se neobejde bez pomoci města i kraje a proto bylo podepsáno s hokejovým svazem memorandum o vzájemné spolupráci.

Zloději ukradli z balkónu cukroví

21. prosince 2012 0:00 | Karviná | Tomáš Kořistka

Zloději ukradnou opravdu všechno, jak se říká, co není přibité. Přesvědčila se o tom i důchodkyně z Karviné, které zmizelo z balkónu cukroví na vánoce. I když je dnes už pečení cukroví nákladné, ženu mrzí hlavně dlouhé hodiny práce, které strávila v kuchyni.

Sportovní komise v Kopřivnici si dotace rozdělila mezi sebou

14. prosince 2012 8:33 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Šéfové sportovních klubů a oddílů v Kopřivnici jsou na nože. Nelíbí se jim totiž jak mezi ně takzvaná sportovní komise rozdělila dotace 3 milionů korun, které město získalo z hazardu. Největší sumy totiž dostali právě přímo členové komise a jejích kamarádi.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více