Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Poslední zasedání zastupitelstva Moravskoslezského kraje

6. září 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Včera naposledy usedlo do lavic v budově Krajského úřadu zastupitelstvo Moravskoslezského kraje zvolené v roce 2008. Proto se tedy hlavně hodnotilo. Opoziční ODS dokonce připravila pro vládnoucí koalici ČSSD a KSČM vysvědčení, na kterém se překvapivě objevila i dvojka. Celkově ale prý koalice neprospěla.

Přijďte na další akci Fajneho léta do Darkoviček

6. září 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj se může pochlubit nejbezpečnějším vojenským opevněním v Evropě. Jde o bunkr v Darkovičkách na Opavsku, který je známý pod názvem Alej. Pro mnoho turistů se opevnění na Hlučínsku stala oblíbeným cílem. V neděli 9. září se v okolí bunkru uskuteční od 13 hodin akce, kde si mohou návštěvníci prohlédnout bojovou techniku a různé ukázky zákroků policie. Připraveny budou i soutěže pro děti.

Snaha o popularizaci matematiky

31. srpna 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Oblíbenost matematiky je v poslední době žhavým tématem. Matematika je totiž pro mnoho žáků a studentů doslova strašákem. Často to dávají za vinu svým učitelům a jejich nezáživnému a zastaralému způsobu výuky. To by ale chtěli učitelé sami změnit a proto se sešli na Ostravské univerzitě.

Kraj podpořil projekty OP ŽP

2. srpna 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Obyvatelé Moravskoslezského kraje se zřejmě dočkají dalšího razantního snížení emisí znečišťujících látek. Pracovní skupina úřadu totiž schválila projekty, které se uchází o peníze z Operačního programu Životní prostředí Evropské unie. Zásadní jsou hlavně záměry ostravské hutě ArcelorMittal a Třineckých železáren.

Přezkoumání maturit jsou ukončena

21. července 2012 20:07 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Po letošních maturitách v Moravskoslezském kraji rekordně vzrostl počet nespokojených studentů, kterým se nelíbilo hodnocení svých výkonů u zkoušek. Ve srovnání s předchozím rokem bylo stížností 11 krát více. Dnes úředníci odeslali studentům poslední výsledky přezkoumání. Z nich vyplývá, že necelým deseti procentům bude hodnocení změněno.

Kraj v létě opraví 11 úseků silnic

20. července 2012 17:18 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V prázdninových letních měsících se k velké radosti místních obyvatel dostalo i na opravy silnic druhé a třetí třídy, o které se stará Moravskoslezský kraj. Celkem bude opraveno 11 vybraných úseků v celém našem regionu. Z velké části se rekonstrukce hradí z peněz Evropské unie.

Zadluženost Moravskoslezského kraje je jednou z nejnižších v zemi

29. června 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj patří k nejméně zadluženým regionům v naší zemi. Celkové zadlužení je milion 400 tisíc korun. Přitom dalších 250 milionů jsou jen krátkodobé půjčky, které nám v nejbližší době zaplatí Evropská unie. Kraj je tak na tom přibližně stejně jako v roce 2008.

Vedení Moravskoslezského kraje řeší financování sociálních služeb

6. června 2012 18:18 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zdravotně postižení lidé, kteří žijí v Pržně v zařízení Náš svět, budou mít díky novému autu zase trochu snadnější život. Pro organizace, které poskytují sociální služby je každý podobný dar důležitý. Vedení krajského úřadu se jim snaží pomoci a v těchto dnech jedná o jejich financování pro následující 4 roky.

Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji roste

1. června 2012 16:06 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj je mezi turisty a návštěvníky stále oblíbenější. Celkem mezi kraji je na pátém místě v růstu návštěvnosti. Velmi přibylo hlavně zahraničních turistů. Tento trend už navíc trvá druhým rokem.

Nová výzva k podání žádostí o dotace na kotle

1. června 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Tato reportáž přináší dobrou zprávu pro majitele domků, na které se nedostalo v prvním kole tak zvaných kotlíkových dotací. Už v polovině června by měla být vyhlášena nová výzva a tentokrát je na kotle vyhrazeno dvojnásobné množství peněz.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více