Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Spotřeba vody stále klesá

19. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Obyvatelé Ostravy neustále snižují spotřebu vody, což má za následek zvyšování její ceny. Trend je ale podobný v celém Moravskoslezském kraji. Jedním z hlavních důvodů je sociální složení obyvatel, kteří mají stále hlouběji do kapsy a musejí šetřit.

Zloději chtěli vajíčka

16. března 2012 4:57 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V posledních dnech přibývá okradených seniorů, kterým se pod nejrůznějšími záminkami vloudí do bytu zloději a pak je okradou. Na Opavsku okradli důchodkyni, když zloděje pustila na záchod. V Bartošovicích skupina Romů zase chtěla koupit vajíčka a přitom seniora okradli o 25 tisíc.

Obchodní centrum Ostravica se stavět nebude

15. března 2012 5:51 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Společnost, která měla stavět v centru města před hotelem Imperial obchodní centrum Ostravica, odstoupila od smlouvy. Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz totiž nedal ke stavbě některá povolení. Magistrát to bude stát desítky a možná i stovky milionů korun.

Hradní cesta - zbrusu nový turistický průvodce po hradech a zámcích

15. března 2012 4:20 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Už na konec tohoto týdne slibují meteorologové teplé počasí, které jistě mnohé z nás navnadí na nějaký výlet. Hledání cíle cesty vám usnadní zbrusu nový průvodce nazvaný Hradní cesta. Jeho výjimečnost je v tom, že v něm najdete nejen hrady a zámky v našem regionu, ale i nedaleko za hranicemi v Polsku a na Slovensku.

Polar oslavil zahájení vysílání na Skalce

13. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Kdo neviděl včerejší živé vstupy našich moderátorů ze Skiareálu Skalka ve Vřesině u Ostravy, se teď může prostřednictvím reportáže podívat, jak to tam v neděli večer vlastně vypadalo. Televize Polar slavila zahájení vysílání a o výbornou atmosféru se postarala kapela BUTY.

V Moravskoslezském kraji opět přibylo nezaměstnaných

9. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji opět vzrostla. Největší podíl na tom má Bruntálsko, Karvinsko, ale také Opava a Ostrava. Důvody jsou počasí i stagnující ekonomika.

Obce v Moravskoslezském kraji mohou žádat o dotace

9. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Menší obce v Moravskoslezském kraji se často potýkají s nedostatkem financí v rozpočtech. Jen tak tak ufinancují běžný provoz a na investice a rozvoj už se peněz nedostává. Proto připravil Moravskoslezský kraj i v letošním roce dotační programy.

Pracovití zloději rozkrádají železniční mosty ve Studénce

8. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Velmi pracovití musí být zloději, kteří postupně rozkrádají dva železniční mosty na již neprovozované trati ve Studénce. Nenechavci demontují všechny části, které jsou přišroubované a dokonce berou i samotné vruty. Ty mají samozřejmě také značnou hmotnost.

Peníze na opravy dostane v našem kraji 22 památek

7. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

I v době úsporných opatření se snaží kraj starat o historické památky na svém území a proto vyhlásil program, díky kterému si mohou majitelé zažádat o dotaci na obnovu nebo opravu. V letošním roce dostane peníze celkem 22 žadatelů.

Moravskoslezský kraj ocenil nejlepší sportovce

7. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Nová aula Vysoké školy báňské v Ostravě se stala hostitelem prestižního oceňování nejlepších sportovců Moravskoslezského kraje za uplynulý rok. Oceněny byly nejen vynikající sportovní výkony, ale i kvalitní výchova sportovců a nechyběla ani síň slávy, do které se zařadil monsieur Dakar Karal Loprais.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více