Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Vendryně má nové napojení

20. května 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Obyvatelům Vendryně na Třinecku a jejího okolí se konečně ulevilo. Do plného provozu byla předána silnice, která oblast napojuje na hlavní tah Třinec - Jablunkov, a dále do Polska. Lidé se tak konečně mohou bezpečně a také rychle dostat do práce i za zábavou.

Moravskoslezský kraj chce ušetřit za energie

23. dubna 2012 0:45 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Krajský úřad rozjíždí pilotní projekt, díky kterému ušetří u některých svých příspěvkových organizací nejméně 22 % za energie. Za dosažené úspory bude zodpovídat pardubická společnost EVČ, která zároveň ponese veškerá rizika. Projekt potrvá 10 let.

Kraj se snaží o zařazení tzv. Slezského kříže do evropské dopravní sítě

19. dubna 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Kvalitní silniční spojení Moravskoslezského kraje s Polskem je pro náš region zcela zásadní. O zařazení této komunikace do evropské dopravní sítě jednal na setkání v Krnově moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas se svým protějškem z Opolského vejvodství. Hejtman tak navázal na nedávná jednání s představiteli Žilinského kraje.

Krajské nemocnice bojují se ztrátovým hospodařením

19. dubna 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Krajské nemocnice bojují se ztrátovým hospodařením. Loni v nich v rámci zlevňování provozu ubylo 227 lůžek. Ani to ale nestačilo, protože i letos chybí více než 50 milionů korun. Zdravotní pojišťovny chtějí zlikvidovat další lůžka.

Moravskoslezský kraj nesouhlasí s rušením nemocničních lůžek

19. dubna 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj nesouhlasí s návrhem zdravotních pojišťoven na zrušení víc než pěti set lůžek nejen v krajských, ale i v ostatních nemocnicích. Prý by už nemohla být zajištna kvalitní a dostupná péče pro všechny obyvatele našeho regionu.

Missis 2012 ovládly maminky z MS kraje

6. dubna 2012 0:25 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Volbu o nejsympatičtější maminku České republiky Missis 2012 zcela ovládly soutěžící z našeho kraje. V nabité konkurenci obsadily všechny tři první místa a nadšené byly i jejich děti, které podaly výkony téměř profesionální.

Moravskoslezský a Žilinský kraj chtějí omezit nehody a zácpy na Třinecku

23. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Kritickou situaci na silnici mezi Třincem a Jablunkovem chtějí společně vyřešit Moravskoslezský a Žilinský kraj. Proto zástupci krajů podepsali v Bystřici, která je nejhůře zasažená hustou dopravou, memorandum ke společnému úsilí v dosažení zařazení koridoru Ostrava Žilina do transevropské dopravní sítě.

Padly tresty za útok na Romy v Havířově

23. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ostravský soud vynesl ortel nad skupinou neonacistů, která v Havířově uspořádla trestnou výpravu na místní Romy. Objížděli auty město a brutálně na ně útočili. Za rasově motivované ataky půjdou tři mladíci do vězení a další tři dostali podmíněný trest. Sedmý byl obžaloby zproštěn.

Lidé v regionu mají obavy z tajícího sněhu

20. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Lidé, kteří žijí v okolí řek s obavami obcházejí břehy. Strach mají hlavně ti, kteří už povodně zažili. Hladiny některých řek v našem regionu začaly totiž stoupat. Může za to nejen déšť, ale hlavně vysoké teploty, kvůli kterým začal rychleji odtávat sníh na horách.

Výstava chráněných dílen nabídla velikonoční inspiraci

20. března 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Chráněné dílny z celého našeho regionu se pochlubily svými výrobky na tradiční velikonoční výstavě v budově krajského úřadu. I když je v posledních týdnech trápí nedostatek financí, postižení stále pracují s velkým nadšením.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více