Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Police pátrá po lupiči z ostravské benzínky

13. prosince 2012 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští kriminalisté pátrají po dalším lupiči, který vyloupil čerpací stanici. Vytáhl na čerpadlářku nůž a ani mu příliš nevadilo, že ho natáčí kamerový systém. Žena mu ze strachu o život vydala všechny peníze, které měla v kase. Policistům by pomohlo, kdyby lupiče někdo ze záběrů poznal.

V kauze methyl půjdou první lidé před soud

11. prosince 2012 10:22 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V nejbližších dnech bude obžalováno prvních asi 15 lidí, kteří měli prsty v kauze otrav jedovatým methylalkoholem. Jde především o pachatele, jejichž role nebyla příliš významná. Na větší ryby se chystá velký společný proces, při kterém by na lavici obžalovaných mohlo usednout až 40 lidí.

V kraji umrzli tři lidé

11. prosince 2012 8:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Silné mrazy, které v posledních dnech sužují MS kraj, si vyžádaly už tři oběti. Další mrtvou našli i v Rožnově pod Radhoštěm. Většinou se jedná o lidi bez domova, kteří nechtějí využívat azylových domů a podobných zařízení. Významnou roli sehrává v těchto případech i alkohol.

Opava má nový lis na tříděný odpad

10. prosince 2012 8:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Opavané patří k absolutní špičce v Moravskoslezském kraji i v celé zemi v třídění odpadu. K ještě lepšímu hospodaření se separovaným odpadem teď přispěje i nový lis, který začaly používat technické služby. Díky většímu výkonu bude zařízení šetřit tisíce korun denně.

Rozpočet Ostravy je schválen, ale u osmi investic je 0 Kč

6. prosince 2012 15:29 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava bude v příštím roce hospodařit se sedmi miliardami korun. Zajímavé je, že u 8 největších investic je zatím nula. Vedení města chce znovu a důkladně prověřit zda jsou tyto projekty nutné a peníze na ně oprávněné.

Hasiči MS kraje mají nejmodernější techniku

6. prosince 2012 14:53 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj se může pochlubit tím, že naši hasiči patří mezi nejlépe a nejmoderněji vybavené sbory z celé země. Platí to nejen pro profesionální, ale i pro dobrovolné hasiče. Velkou zásluhu na tom má krajský úřad, který každoročně nákupy nové techniky financuje.

Firma požaduje po Ostravě 1,6 mld. za zmařenou investici

5. prosince 2012 14:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravě hrozí, že bude muset zaplatit astronomickou částku za zmařenou investici. Společnost Amádeus Real, která chtěla v centru stavět nákupní centrum Ostravica, žádá po městu 1,6 mld. za to, že nedostala včas potřebná povolení. Vedení Ostravy to dává za vinu městské části Moravská Ostrava a Přívoz.

Silnice mezi Rychvaldem a Bohumínem dokončena

29. listopadu 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Obyvatelé Rychvaldu a okolních obcí, kteří využívají silnici směrem na Bohumín si mohou oddychnout. Byla totiž dokončena rozsáhlá rekonstrukce tohoto tahu a auta tak po něm mohou znovu začít jezdit. Silnice je širší a hlavně bezpečnější.

V Domově Jistoty v Bohumíně byla dokončena rekonstrukce

29. listopadu 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ty nejlepší podmínky pro kvalitní život získali klienti Domova Jistoty v Bohumíně. V minulých dnech tam totiž byla dokončena kompletní rekonstrukce. Zařízení slouží pro lidi s mentálním postižením, kteří se o sebe nedokáží sami postarat.

Setkání hejtmana Moravskoslezského kraje se starosty

7. září 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hejtman Moravskoslezského kraj Jaroslav Palas se naposledy ve svém volebním období setkal se starosty obcí z celého regionu nejen aby s nimi probral co je trápí, jak může úřad pomoci, ale mluvilo se i tom, co se v uplynulých čtyřech letech dařilo a kde naopak spolupráce vázla.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více