Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

V Ostravě-Porubě vyrostl nový sportovní areál

3. června 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Trojnásobný mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák a mistr Evropy na 110 metrů překážek Petr Svoboda spolu s vedením ostravské městské části Poruba slavnostně otevřeli nový sportovní areál zaslíbený především atletice. Stadion byl vybudován na místě zchátralého školního hřiště u Základní školy Porubská.

Setkání hejtmana se starosty a primátory MS kraje

3. června 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Do Ostravy se sjeli starostové a primátoři z mnoha obcí a měst z celého Moravskoslezského kraje. Hejtman Jaroslav Palas je totiž pozval do domu kultury k pracovnímu setkání.

Kvůli stávce zaměstnanců dopravního podniku pojede hromadná doprava v nedělním režimu

1. června 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Řidiči ostravského Dopravního podniku plánují na středu 1. června stávku. Poslední vyjednávání se zaměstnavatelem zkrachovala na zvýšení mezd. Dopravní podnik se ale dokázal domluvit se zaměstnanci, kteří stávkovat nebudou, a tak bude pro cestující zajištěna doprava jako v neděli.

Od 1. června 2011 bude v Opavě platit protihluková vyhláška

30. května 2011 5:35 | Opava | Tomáš Kořistka

Zastupitelé rozhodli, že Opava potřebuje ochránit své občany před nadměrným hlukem, a proto schválili novou vyhlášku. Ta reguluje hluk nejen v nočních hodinách, ale i ve dnech pracovního volna. Začíná platit prvního června.

Opavské koupaliště již čeká na své návštěvníky

30. května 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Slunečné a teplé počasí přímo vybízí k návštěvě koupaliště. Ty se v celém kraji postupně napouštějí a otevírají. To opavské už je od pátku 27. května otevřeno a i když zrovna v tento den nebylo počasí nejvhodnější, první návštěvník už si v bazénu zaplaval.

Opava se chce stát Zdravým městem

30. května 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Opava se chce stát Zdravým městem. V České republice už existuje síť zdravých měst, které se snaží do rozhodování o všech důležitých věcech zapojit i své občany. Všechno, co se pak takovouto spoluprací vytvoří, pomáhá v obyvatelích vyvolat patriotismus a z města pak lepší místo k životu.

Město Ostrava vypisuje granty pro školy s výukou angličtiny

26. května 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská radnice bojuje za to, aby děti a mládež co nejvíce studovaly cizí jazyky. Známý je například projekt Uč se cizí jazyky, který propagoval známý fotbalista, reprezentant Mario Lička. Začal také fungovat grantový systém, pomocí kterého magistrát dotuje školy, které jazyky vyučují.

Jednotné kontaktní místo nabízí pomoc ostravským podnikatelům

26. května 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Podnikatelé, kteří chtějí rozšířit své aktivity do zahraničí, mají v Ostravě možnost využít Jednotného kontaktního místa. Je určeno podnikatelům a živnostníkům z celého Moravskoslezského kraje a jen za uplynulý rok jeho pracovníci pomohli už téměř ve 4 stovkách případů.

Vychází publikace Příroda Opavska ve čtyřech ročních obdobích

24. května 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

V těchto dnech vychází publikace s názvem Příroda Opavska ve čtyřech ročních obdobích, která vás zavede na známá místa a ukáže vám, co všechno na nich žije a roste. Školáci by se z ní měli dokonce učit.

9. ročník atletických závodů tělesně postižených v Opavě

24. května 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

V Opavě se konal už 9. ročník atletických závodů tělesně postižených, kteří se svými výkony i úsilím rozhodně mohou rovnat i se zdravými sportovci, některé výkony by dokonce mohly patřit i na skutečnou olympiádu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více