Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Vedení Ostravy neustále bojuje proti novele o rozpočtovém určení daní

31. srpna 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

S blížícím se datem projednávání novely o rozpočtovém určení daní v poslanecké sněmovně, mobilizuje vedení Ostravy všechny své síly, aby návrh ministra Kalouska nebyl schválen. Pro Ostravu by totiž znamenal o téměř miliardu nižší daňové příjmy.

Beskydské informační centrum rozšiřuje nabídku služeb i suvenýrů

18. srpna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

I když jsou prázdniny, Beskydské informační centrum pro klienty připravuje jednu novinku za druhou. Kvůli zvýšenému zájmu návštěvníků a turistů o suvenýry byla také rozšířena nabídka upomínkových předmětů.

Ve Frýdku-Místku nezapomínají na ty, kteří položili své životy ve válce

18. srpna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Frýdek-Místek pravidelně provádí údržbu a vkládá finance na opravy válečných hrobů a pietních míst. Nedávno byly například ukončeny restaurátorské práce na Čestných hrobech občanů na centrálním hřbitově.

Položení základního kamene Komunitního centra Ostrava

1. srpna 2011 18:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Poklepáním základního kamene byla slavnostně zahájena stavba Komunitního centra Ostrava. Podobné zařízení dosud chybí nejen v Ostravě, ale v celém Moravskoslezském kraji. Centrum bude sloužit lidem s těžkým tělesným postižením a kombinovaným postižením, kteří jsou nesoběstační a ve většině běžných životních situací jsou závislí na pomoci druhých.  

Ostrava i nadále bojuje proti změně rozdělování daní

27. července 2011 23:10 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vedení Ostravy se stále nechce smířit s novelou zákona o rozpočtovém určení daní, která by pro město znamenala propad rozpočtu o asi 900 milionů korun. Moravskoslezská metropole se totiž stará o daleko více lidí, než je pouze počet obyvatel, ze kterého novela vychází. Město si už dokonce nechalo přesně spočítat, pro kolik lidí služby zajišťuje.

Ostravští radní chtějí v Ostravě - Jih vybudovat náměstí

27. července 2011 17:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Většina vesnic i měst má své náměstí a či místo, kde se lidé scházejí nebo třeba chodí jen tak posedět na lavičku. Na těchto prostranstvích se také konají kulturní nebo společenské akce. Pro život v obci je takové místo důležité. Ostrava jih, která je se 112 tisíci obyvateli největším ostravských obvodem, ale takové náměstí nemá a proto uvažují radní, že by ho vybudovali.

Velká letní soutěž – Léto s Ostravou

15. července 2011 5:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava ve spolupráci s turistickým internetovým portálem Turistika.cz pořádá od července do konce září soutěž Léto s Ostravou. Cílem je samozřejmě propagace města. Ostrava chce, aby ji objevilo co nejvíce turistů.

Slavnostní zahájení Mistrovství Evropy atletů do 23 let v Ostravě

14. července 2011 14:49 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Prokešovo náměstí v Ostravě se stalo ve středu v podvečer evropským centrem mládežnické atletiky. Přímo před radnicí se totiž uskutečnilo slavnostní zahájení Mistrovství Evropy atletů do 23 let. Oficiálního zahájení se ujal náměstek ostravského primátora Martin Štěpánek.

Ostravští radní bojují proti změnám v rozpočtovém určení daní

30. června 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští radní bojují proti změnám v rozpočtovém určení daní, po kterých by město dostalo ze státního rozpočtu o téměř miliardu méně než dostává nyní. Podobně by na tom bylo i Brno, Plzeň a Praha by dostala méně o 2,2 miliardy korun. Vedení těchto měst proto znovu jednala z ministrem financí Kalouskem.

Revitalizace Ostravice bude zahájena 11. července

29. června 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Už za týden se začne měnit okolí řeky Ostravice v centru Ostravy. 11. července totiž začne budování projektu Revitalizace Ostravice. V první fázi bude na obou březích řeky postaveno několik objektů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více