Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostrava má nové internetové stránky

27. června 2011 7:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava spustila novou internetovou prezentaci města. Webové stránky prošly významnými změnami, které sice občan zatím nepozná, ale jsou výrazně levnější. Byl totiž změněn systém, který umožní lepší sjednocení vzhledu stránek jednotlivých městských obvodů i organizací ve správě města.

Základní škola Porubská uspořádala Porubské sportovní hry

24. června 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Špičkové výkony a dobrá nálada provázely třetí ročník Porubského sportovního dne, jehož vrcholem je závod tyčkařů. Představili se ale také vzpěrači a solidní účast měl i běh na 10 kilometrů. Akci za podpory magistrátu a porubského městského obvodu pořádá Základní škola Porubská 832.

Odevzdejte staré mobily na Mobilobraní na Masarykově náměstí v Ostravě

22. června 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Pilotní ekologický projekt s názvem Mobilobraní vyvrcholí ve středu 22. června na Masarykově náměstí v Ostravě. Právě tam od 12 do 14 hodin mohou Ostravané vyhodit do připravených kontejnerů staré a nepotřebné mobily a nabíječky.

Ostrava připravuje novou protihlukovou vyhlášku

17. června 2011 12:49 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava bude mít pravděpodobně protihlukovou vyhlášku. Následuje tak další města v kraji, která se snaží ochránit své občany před nadměrným hlukem ve vymezeném čase. Součástí této nové vyhlášky bude i vymezení doby nočního klidu.

Masarykovo náměstí v Ostravě ozdobí socha T.G. Masaryka

17. června 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Masarykovo náměstí v centru Ostravy by mohlo už brzy ozdobit socha Tomáše Garyka Masaryka. I když se po prvním prezidentovi samostatného státu náměstí jmenuje, jeho socha na něm nikdy nestála a tak se to vedení radnice rozhodlo změnit. Loni se kvůli škrtům v rozpočtu peníze nenašly, ale letos ano a tak Ostrava vyhlásila výtvarnou soutěž na ztvárnění návrhu výtvarného díla.

Slavnostní vyhlášení soutěže Stavba roku 2010 MS kraje

16. června 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Titul Stavba Moravskoslezského kraje roku 2010 získalo Integrované bezpečnostní centrum v Ostravě. Kromě této hlavní ceny se ale udělovalo ocenění ještě v 5 kategoriích. Slavnostní večer se uskutečnil v Divadle Antonína Dvořáka a o důležitosti této akce svědčí to, že vítězům tleskalo zaplněné divadlo, tedy asi 400 lidí.

Hejtman MS kraje se setkal s autorkou projektu Celé Česko čte dětem

14. června 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Celý týden od 1. do 7. června probíhal v desítkách měst a obcí 1. Mezinárodní týden čtení dětem, který uspořádala obecně prospěšná společnost Celé česko čte dětem ve spolupráci se stejnou společností fungující v Polsku. Záštitu nad akcí převzal hejtman MS kraje Jaroslav Palas.

Vědecko-technologický park Ostrava se rozrostl o nové prostory

10. června 2011 6:06 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

O prostory ve Vědecko-technologickém parku Ostrava je mezi firmami velký zájem a jejich kapacita je dlouhodobě naplněna. Proto se vedení parku rozhodlo přebudovat nevyužívané půdní prostory v budově Piano na další kanceláře.

Ostrava šetří miliony díky elektronickým aukcím

9. června 2011 7:56 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava patří mezi průkopníky systému elektronických nákupů, pomocí kterých se snaží šetřit svůj rozpočet. První nákupy energií proběhly ve městě už před více než 3 lety a od té doby se systém stále rozšiřuje na další a další komodity.

Náměstek primátora Ostravy Dalibor Madej převzal šek pro děti a seniory

3. června 2011 17:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nejoblíbenější místo Ostravanů i obyvatel z blízkého okolí k nakupování je jistě Shopping park u Rudné ulice. V pátek 3. června byla slavnostně otevřena jeho další část a u této příležitosti převzal náměstek primátora Ostravy Dalibor Madej dar pro děti z dětského domova a seniory.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více