Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Na zimu jsme připraveni! Hlásí silničáři v Ostravě

27. října 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vedení Ostravy po zkušenostech z uplynulých let stále zdokonaluje systém boje s přívaly sněhu nebo s námrazou na silnicích. I letos je připraveno několik novinek aby byla doprava ve městě a okolí co nejbezpečnější, což je hlavním cílem společnosti Ostravské komunikace.

Národní divadlo Moravskoslezské bude snižovat počet premiér

27. října 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Národní divadlo Moravskoslezské hospodaří další rok se ztrátou. Rozpočet divadla je asi 230 milionů korun, a protože je příspěvkovou organizací města, drtivou většinu, 188 a půl milionu, dostává na hospodaření od Ostravy. Zbývající peníze doplatí kraj a asi 21 milionů získává ze vstupného. V současné době je divadlo ve ztrátě 18 milionů korun, a proto nechali ostravští radní udělat v divadle audit, který by zjistil, jak ztrátám zamezit.

Dlouhodobý vzdělávací záměr Moravskoslezského kraje

26. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jedním z nejdůležitějších dokumentů pro naše děti a tím i pro naši budoucnost, Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy, bude brzy hotov. V těchto dnech jej odborníci z úřadu Moravskoslezského kraje dolaďují a jeho obsahem budou cíle pro období od roku 2012 do roku 2016.

Zápach z ostravských lagun by se měl snížit

6. října 2011 9:20 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Zástupci ostravského magistrátu, krajského úřadu, zdravotního ústavu, ministerstva životního prostředí i meteorologové se zúčastnili jednání se Sdružením Čistá Ostrava, které sanuje laguny po bývalé chemičce Ostramo Vlček. Důvodem je zápach, který se v posledních dnech ještě zvýšil a obtěžuje obyvatele velké části Ostravy.

Vedení Ostravy jednalo na ministerstvu financí o rozpočtovém určení daní

6. října 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Zástupci vedení Ostravské radnice jednali na Ministerstvu financí ČR o svých námitkách proti novele rozpočtového určení daní, která by znamenala pro Ostravu o téměř miliardu méně. Podobně by na tom byla ještě Praha, Brno a Plzeň. Ministerstvo chce totiž přidat menším obcím 5 miliard, které by vzalo největším městům. Ministerští úředníci ale bohužel námitky odmítli.

V Ostravě zprovoznily Vítkovice supermoderní kovárnu

5. října 2011 7:09 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ostrava udělala velký krok kupředu v cestě ke špičce strojírenského průmyslu. Vítkovice totiž zprovoznily nejmodernější rychloklovárnu nejen v naší zemi, ale v celé Evropě.

Ostrava slíbila podporu atletickému mistrovství Evropy

30. září 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Rekonstrukce a dostavba městského stadionu ve Vítkovicích přijde zhruba na 250 milionů korun. Ostrava však podává žádost o státní dotace ve výši 100 milionů, což by městskému rozpočtu výrazně odlehčilo.

Slavnostní křest pamětní mince Stodolní ulice

30. září 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Turistům, návštěvníkům, ale také například sběratelům jistě udělá velkou radost nová pamětní mince Stodolní ulice. V Ostravě tak je možné získat mince Dolu Michal, ZOO, Radniční věže a nyní také nově Stodolní ulice. Slavnostního křtu se zúčastnil náměstek hejtmana, který má na starosti cestovní ruch, Jiří Vzientek.

Hejtman MS kraje podepsal smlouvu o pronájmu novojičínské nemocnice

30. září 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Smlouva o pronájmu Nemocnice Nový Jičín je stvrzena podpisem. Moravskoslezský kraj tak oficiálně pronajal Nemocnici v Novém Jičíně společnosti Radioterapie, která je vlastněna firmou AGEL. V příštích 20 letech se tak bude o pacienty na Novojičínasku starat soukromá nemocnice.

Spectaculo Interesse 2011 představilo soubory z 13 zemí světa

26. září 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Už 9. ročník mezinárodního loutkářského festivalu Spectaculo interesse hostí Ostrava. Své umění předvádí po celý týden soubory ze 13 zemí celého světa. Tento festival je největší a nejprestižnější v celé České republice a koná se každé dva roky. V mezidobí vybírají pořadatelé z Divadla loutek Ostrava ta nejlepší loutková i alternativní představení.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více