Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostravská univerzita otevřela novou budovu

12. listopadu 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská univerzita se může pochlubit zcela novou budovou Přírodovědecké fakulty a specializovaného centra pro studium dopadů na životní prostředí. K budově patří i špičkové zázemí, včetně nejmodernější audiovizuální techniky.

Hejtman Jaroslav Palas ocenil dobrovolné hasiče

11. listopadu 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hejtman Jaroslav Palas si už tradičně zve každý rok na krajský úřad členy Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, aby s nimi podiskutoval o jejich problémech, a aby také ocenil ty, kteří vynikají nad ostatními nebo pracují i nad rámec svých povinností.

Ostrava hostí konferenci o elektronických aukcích

10. listopadu 2011 7:12 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Primátor Petr Kajnar zahájil ve středu 9. listopadu další, už 7. ročník konference o elektronických aukcích e-biz forum. Město Ostrava je jedním z propagátorů a nejstarších uživatelů tohoto nástroje pro zadávání zakázek a jak se ukázalo, je to jeden z nejúčinnějších způsobů šetření rozpočtu.

V pátek 11. 11. na Ostravsku končí anologové vysílání

9. listopadu 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Vysílače velkého výkonu Ostrava Hošťálkovice a Frýdek-Místek - Lysá hora přestanou v pátek 11. listopadu šířit analogový signál. Znamená to, že na starších typech televizorů přestanou hrát soukromé televize Nova a Prima. Česká televize ukončila analogové vysílání už dříve 31. října.

Stavba cyklostezky Ostrava - Beskydy může pokračovat

4. listopadu 2011 6:47 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Letos v červenci zahájil Svazek obcí Region Slezská brána realizaci největšího projektu ve své historii. Jedná se o projekt, na konci kterého by měli cyklisté dojet po cyklostezce z Ostravy až do Beskyd na Ostravici.  

Změny jízdného v MHD Ostrava

3. listopadu 2011 5:01 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští radní se snaží podporovat městskou hromadnou dopravu. Jedním z hlavních důvodů je špatné ovzduší, na které mají výfukové plyny z automobilů značný vliv. Přesto je podle nich nutné pro příští rok zvýšit cenu jízdného, i když zároveň město zvýší i svůj podíl na doplatku.

Ve značné části Ostravy budou zakázány veškeré výherní automaty

3. listopadu 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava chce upravit vyhlášku, která zakazovala pouze klasické výherní automaty tak, aby byly zakázány všechny přístroje, tedy i videoloterijní systémy. Jednotlivé obvody ve městě mohou navíc určit, na kterých místech je nechtějí.

MS kraj nabízí bezplatné vzdělávání sociálním pracovníkům

2. listopadu 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Úřad Moravskoslezského kraje připravil projekt pod názvem: „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a sociálních pracovníků úřadů." Od července tak nabízí kurzy v různých oblastech sociální péče i přímé péče. Krajský úřad na financování získal peníze z Evropských zdrojů a také dotaci ze státního rozpočtu.

MS kraj má zajištěny finance na železniční dopravu pro příští rok

2. listopadu 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Lidé, kteří k dopravě do zaměstnání nebo do školy využívají vlaky, si mohou oddechnout. V příštím roce neplánuje Moravskoslezský kraj žádné změny, které by znamenaly například úbytek spojů nebo dokonce rušení nerentabilních tratí.

Zástupci univerzit tří států podepsali na VŠB-TUO memorandum o spolupráci

29. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Akademická půda Vysoké školy báňské - technické univerzity se stala hostitelem velmi významné události pro Polsko, Slovensko a Českou republiku republiku. Rektoři a prorektoři významných univerzit z okolí Moravskoslezského kraje podepsali memorandum na ustanovení Konsorcia Progres 3.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více