Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

1st International School of Ostrava se přestěhovala do větších prostor

8. prosince 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Už sedm let v Ostravě funguje 1st International School of Ostrava, která vyučuje v anglickém jazyce. Jde o základní školu a nižší a vyšší gymnázium. Za dobu svého působení počet jejich žáků natolik vzrostl, že vedení školy rozhodlo o stěhování do zrekonstruovaných prostor v budově RPG v Gregorově ulici.

Kraj daroval novou techniku dobrovolným i profesionálním hasičům

6. prosince 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Více než 10 milionů korun vyhradil ve svém rozpočtu Moravskoslezský kraj, aby zlepšil vybavenost nejen profesionálních ale také dobrovolných hasičů, kteří jsou nedílnou součástí integrovaného záchranného systému.

Záchranná služba Moravskoslezského kraje dostala 24 nových sanitek

6. prosince 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

24 zbrusu nových vozů pro záchrannou službu Moravskoslezského kraje částečně nahradí starší vozy, které už dosluhují. Sanitky byly slavnostně předány záchranné službě, čímž vyvrcholil projekt s názvem „Vozidla pro život," spolufinancovaný Evropskou unií.

Vedení Moravskoslezkého kraje ocenilo mladé sportovce

1. prosince 2011 11:38 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Náměstkyně hejtmana pro školství, sport a tělovýchovu Věra Palková pozvala na krajský úřad neúspěšnější sportovce Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových v roce 2011. Tuto školu má totiž krajský úřad ve správě, a proto každoročně oceňuje nejnadanější žáky.

Dálnice D1 bude v Ostravě od nového roku zadarmo

1. prosince 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravským radním se konečně podařilo přesvědčit ministerstvo dopravy, aby zrušilo zpoplatnění dálnice D1 při průjezdu Ostravou a dále do Bohumína. Dálnice totiž protíná důležité části města a vedení si od dopravy zdarma slibuje, že dálnici začnou využívat další řidiči. To bude mít vliv na zlepšení životního prostředí v Ostravě.

Ostravu čekají zácpy kvůli opravám Svinovských mostů

1. prosince 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V polovině ledna čeká dopravu v Ostravě těžká zkouška. Začne totiž oprava jedné z nejdůležitějších dopravních tepen ve městě - Svinovských mostů. Od 15. ledna bude pro osobní a nákladní automobily zcela uzavřen směr z Poruby do centra města.

Ostrava bude mít nové internetové stránky o životním prostředí

28. listopadu 2011 8:03 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Projekt s názvem Dýchám pro Ostravu je těsně před schválením. Jde o internetové stránky města Ostravy zaměřené na ekologickou tématiku. I když Ostrava už některé informace zveřejňovala přímo na stránkách magistrátu, ty nové budou daleko podrobnější a hlavně na jednom místě.

Moravskoslezský kraj přispěje na obnovu památek

28. listopadu 2011 7:58 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Na území Moravskoslezského kraje je 3356 movitých a 2062 nemovitých kulturních památek. Radní Moravskoslezského kraje se dohodli na programu obnovy těchto památek pro příští rok 2012. Vymezili proto pět a půl milionu korun z krajského rozpočtu, které žadatelům o program budou poskytovat formou dotace.

Město Ostrava dá na ozdravné pobyty dětí 5 milionů korun

27. listopadu 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vedení ostravské radnice chystá pro zastupitelstvo návrh, aby pro příští rok opět přispělo město do fondu na ozdravné pobyty dětí 5 miliony korun. Další peníze by pak měli poslat velcí znečišťovatelé ovzduší v Ostravě.

Poslední podání a poslední odpal

13. listopadu 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V pátek 4. listopadu se stala restaurace a hudební klub Garage v Ostravě-Martinově hostitelem významné akce pro podnikatele z Ostravy a okolí. Tedy pro ty podnikatele, kteří mají rádi sport. Při setkání pod názvem Poslední podání a poslední odpal měl hlavní roli byl tenis a golf.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více