Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj žije přípravami na zimní olympiádu dětí a mládeže

20. ledna 2012 7:25 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Slavnostní znělka odstartuje v neděli 29. ledna zahajovací ceremoniál V. Zimní olympiády dětí a mládeže v ostravské ČEZ Aréně. Pořadatelství se podařilo získat Moravskoslezskému kraji v roce 2010 a od té doby se na přípravách pracovalo. Organizace, podle vedení kraje, nebyla snadná, na olympiádu se akreditovalo asi 1000 závodníků mezi 11 a 15 roky a další 3 stovky trenérů a funkcionářů.  

Uzávěra Svinovských mostů nepřinesla vážnější komplikace

20. ledna 2012 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

První dny po uzavření Svinovských mostů v pátek 13. ledna ukázaly, že objízdné trasy a nově nastavený systém městské hromadné dopravy fungují. I když se lidem, kteří jezdí svými auty samozřejmě prodloužil dojezdový čas do práce, dopravní kolaps se nekonal a zpoždění dosahuje nejvýše kolem 20 minut.  

Peníze na revitalizaci Ostravice jsou už k dispozici

19. ledna 2012 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V úterý 17. ledna potvrdilo Ministerstvo financí ČR schválení 380 milionů korun na první fázi revitalizace řeky Ostravice, která zahrnuje odtěžení znečištěných usazenin ze dna řeky a odvedení odpadních vod z průmyslové zóny Paskov, která je sice nezávadná, ale barví řeku.  

Nadace OKD v letošním roce rozdá na nejrůznější projekty 60 milionů korun

13. ledna 2012 18:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nadace OKD, která v naší zemi patří ke druhé nejštědřejší po Nadaci ČEZ, plánuje v letošním roce podpořit asi 350 projektů ze všech možných oblastí. Žádosti mohou neziskové organizace, občanská sdružení, obce apod. posílat od 13. ledna.

Lukoil nabízí na čerpací stanici v Ostravě zemní plyn

13. ledna 2012 15:31 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Řidiči, kteří jako palivo do svých vozů využívají zemní plyn mají díky spolupráci společností Vemex, Lukoil a Gascontrol možnost využívat další čerpací stanici na stlačený zemní plyn. Ta je ale jako první v Ostravě, která je umístěna na benzínové čerpací stanici s možností využití veškerých služeb, které Lukoil nabízí. Slavnostní otevření plnícího zařízení v Ostravě - Muglinově na Bohumínské ulici si nenechali ujít ani vrcholoví manažeři těchto firem.

Město chce přesně zjistit zdroje znečištění na Ostravsku

12. ledna 2012 17:10 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští radní pověřili zdravotní ústav vypracováním studie na analýzu závislosti meteorologických veličin a kvality ovzduší na území města. Studie má posoudit vliv tří základních zdrojů znečištění tedy průmyslu, aut a lokálních topenišť, ale také vlivů z Polska v závislosti na směru větru.

Začíná rekonstrukce svinovských mostů – od pátku musejí řidiči použít objízdné trasy

11. ledna 2012 17:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V pátek 13. ledna začne rekonstrukce Svinovských mostů. První etapa se bude týkat směru Poruba - centrum Ostravy. Samozřejmě tím ale bude ovlivněn i protisměrný provoz. V rekonstruované oblasti zastávek totiž bude provoz převeden do protisměru. MHD bude využívat jeden jízdní pruh a auta z Ostravy do Poruby zbývající dva. Pro osobní i nákladní dopravu bude ale směr Poruba - centrum uzavřen úplně a řidiči budou muset využít objízdné trasy.

Ostrava bude moci využít peníze, které ušetřila při budování Mošnova

23. prosince 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dobrá zpráva přišla z poslanecké sněmovny, kde rozhodli poslanci o tom, že peníze získané z privatizace, mohou být použity na jiný účel, než byly původně určeny. V případě Ostravy to znamená, že 450 milionů, ušetřených při budování průmyslové zóny v Mošnově může použít na rozšíření Vědeckotechnologického parku v Porubě.

Lyžařský areál Skalka prošel kompletní rekonstrukcí a čeká na první sníh

22. prosince 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dobrou zprávou pro milovníky lyžování je, že známý a oblíbený lyžařský areál Skalka v Ostravě - Vřesině, získal nového majitele a je po rekonstrukci. Název Skalka family ski park, tedy rodinný ski park naznačuje, kudy se ubírá filozofie areálu.

Omezení provozu na Svinovských mostech se blíží

22. prosince 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Svinovské mosty čeká největší omezení provozu od doby jejich vybudování před 30 lety. Pokud to počasí umožní v pátek 13. ledna bude pro osobní dopravu zcela uzavřen směr z Poruby do centra města.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více