Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Slučování nemocnic odsunuto

28. dubna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Vedení kraje zamýšlelo od 1. července sloučit sedm krajských nemocnic pod jednu příspěvkovou organizaci. Smyslem tohoto kroku je zefektivnění hospodaření zdravotnických zařízení tak, aby nebyla ve ztrátě.

Do Opavy přijela v rámci Afrického týdne i velvyslankyně JAR

27. dubna 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Velmi netradiční akci se podařilo zorganizovat studentům Slezské univerzity v Opavě. Má název Africký týden a jejím prostřednictvím se mohli zájemci po celý minulý týden seznamovat s černým kontinentem. O významu projektu svědčí to, že do Opavy přijela i velvyslankyně Jihoafrické republiky Celia-Sandra Botha.

Slezský fotbalový klub Opava zvažuje založení ženského týmu

26. dubna 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Slezský fotbalový klub Opava uvažuje o založení ženského týmu, který v dosavadní historii zatím nikdy neexistoval. V současné době funkcionáři pouze zjišťují, zda by byl o tento tým vůbec mezi ženami a dívkami zájem.

Hejtman Jaroslav Palas přijal dar pro zlepšení kvality života dětí

20. dubna 2011 9:06 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hejtman MS kraje Jaroslav Palas se setkal se zástupci vedení UniCredit Bank Ostrava, aby přijal dar, jehož cílem je zlepšení kvality života dětí. Prostřednictvím příspěvkové organizace Sírius totiž došlo k nákupu přístroje pro handicapované děti.

V Opavě odstartoval již 15. ročník festivalu Další břehy

20. dubna 2011 6:58 | Opava | Tomáš Kořistka

V Opavě odstartoval další, a to už 15. ročník festivalu divadla, filmu, hudby a poezie - Další břehy, který má tentokrát téma: ŽIVEL VODA. Program se bude tedy celý točit okolo vody a jak říkají pořadatelé, bude zkoumat zázračný a životodárný fenomén vody ve všech jeho skupenstvích, podobách, formách i funkcích.

Opava přijde o část dotací na Tyršův stadion

20. dubna 2011 4:50 | Opava | Tomáš Kořistka

Již jsme vás informovali o končící rekonstrukci Tyršova stadionu, která je z velké části hrazena z evropských peněz. Kvůli chybě při výběru dodavatele stavby teď ale hrozí, že o minimálně 25 procent z asi 30 milionů korun město přijde. Radní pochybení odmítají.

Domem roku 2011 se stal Apartmánový dům Landek v Ostravě - Petřkovicích

20. dubna 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Již po 17. rozhodovala porota o nejhezčím domě, který byl v Ostravě dokončen v roce 2010. Celkem byly oceněny 4 domy. Hlavní cenu a titul Dům roku ale získal jen jeden, a to Apartmánový dům Landek v Ostravě - Petřkovicích, jehož součástí je také příjemná restaurace, bazén a nejmodernější fitcentrum.

Sestra Moravskoslezského kraje již potřetí

19. dubna 2011 2:25 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Potřetí se v Clarion Congres Hotelu Ostrava vyhlašovaly výsledky ankety Sestra MS kraje. Tento projekt si klade za cíl ocenit úsilí a mnohdy těžkou a složitou práci zdravotních sester. Vyhlášení se zúčastnil také náměstek hejtmana MS kraje, Karel Konečný.

Opavané nechtějí slučování nemocnic

19. dubna 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Každým dnem přibývají stovky podpisů pod petici za zachování samostatnosti Opavské nemocnice. Lidé se obávají, že by kvůli záměru vedení kraje sloučit všechny krajské nemocnice do jedné organizace přišli o některá oddělení a museli by dojíždět do okolních měst. Slučování odmítá i vedení města. Petici do pondělka 18. dubna podepsalo už přes 5 tisíc občanů.

Do Opavy se opět vrátily farmářské trhy

19. dubna 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Dolní náměstí v Opavě opět ožilo čilým ruchem. Do města se totiž po letech vrátily farmářské trhy. Opavané si tak mohou nakoupit nejen čerstvé výpěstky místních sedláků, ale také například uzenářské výrobky nebo domácí sýry.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více