Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

V Ostravě začne přestavba Svinovských mostů

14. dubna 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se dočká důstojnějšího příjezdu do města. V červnu totiž začne kompletní rekonstrukce dopravního uzlu, Svinovských mostů, které jsou přestupním místem nejen pro tramvaje a autobusy, ale jsou také to první, co vidí z Ostravy návštěvníci, kteří přijedou po kolejích, například Pendolinem.

Mezinárodní filmový festival TUR Ostrava 2011

14. dubna 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě probíhá od 11. dubna Mezinárodní filmový festival filmů o trvale udržitelném rozvoji - TUR 2011. Tato přehlídka filmů navazuje na svého předchůdce, kterým byl Ekofilm. Cílem festivalu je seznámit návštěvníky s tematikou ekologie, ale také s tématy sociálními či ekonomickými.

Výstavba nového centra Opavy se stále odkládá

11. dubna 2011 7:06 | Opava | Tomáš Kořistka

Projekt nového centra Opavy v lokalitě za Slezankou stále přešlapuje na místě. I když podle platných dohod a stavebního rozhodnutí může společnost Crestyl stavět, nic se neděje. Developer tvrdí, že stále neví, jestli může počítat i s pozemkem pod budovou Ministerstva zemědělství. Ten ale městu nepatří a jednání se státem zatím nepřineslo dohodu.

Rekonstrukce Tyršova stadionu v Opavě vrcholí

9. dubna 2011 8:19 | Opava | Tomáš Kořistka

Rekonstrukce Tyršova stadionu v Opavě vrcholí. Vše nasvědčuje tomu, že stavbaři dokončí rekonstrukci budovy ještě před plánovaným termínem. Sportovci tak budou mít k dispozici halu, která jim umožní kvalitní trénink i v zimě nebo za špatného počasí.

Setkání u příležitosti 5. ročníku soutěže o nejlepší stavbu MS kraje 2010

7. dubna 2011 10:21 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Při příležitosti právě probíhajícího pátého ročníku prestižní soutěže „Stavba Moravskoslezského kraje 2010" se v budově Krajského úřadu v Ostravě sešli zástupci vyhlašovatelů, odborná porota včetně přihlašovatelů a hostů z politické sféry na slavnostním setkání. Soutěž zaštiťuje hejtman kraje Jaroslav Palas.  

Soutěž pro studenty "Chytrá řešení pro životní prostředí"

7. dubna 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Chytrá řešení pro životní prostředí je název soutěže studentů z celé republiky o nejchytřejší projekt užitečný pro životní prostředí.

Seminář zastupitelů o špatném ovzduší v Ostravě

7. dubna 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V budově ostravského magistrátu se konal pracovní seminář zastupitelů o stavu ovzduší ve městě. S politiky přišli diskutovat odborníci například z ministerstva životního prostředí, zdravotního ústavu i Krajské hygienické stanice.

Malí fotbalisté se předvedli na 1. ročníku turnaje Zajac Cup

5. dubna 2011 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská sportovní hala Sareza v Přívoze přivítala malé fotbalisty z celého regionu i z Polska na 1. ročníku Zajac cupu. Fotbalový klub Vítkovice, který je pořadatelem turnaje, by z něj do budoucna chtěl vytvořit novou tradici.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa představil akční plán pro Moravskoslezský kraj

5. dubna 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa navštívil Ostravu, aby představil akční plán pro Moravskoslezský kraj, díky kterému by se mělo začít zlepšovat špatné ovzduší. Podle ministra by mohli obyvatelé regionu pocítit změnu už na podzim.

Jarní úklid v Opavě zajišťují převážně pracovníci veřejné služby

4. dubna 2011 10:39 | Opava | Tomáš Kořistka

Opava, která je díky bohaté zeleni a čistému ovzduší nazývána jako Bílá, se snaží dostát tomuto pojmenování. Proto v těchto dnech můžete velmi často narazit na pracovníky v oranžových vestách, kteří uklízejí ulice města. Většinou se jedná o nezaměstnané, kteří si odpracovávají tzv. veřejnou službu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více