Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Opavu čeká velkoplošná deratizace města zaměřená na hubení potkanů

22. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Opavu čeká stejně jako každý rok velkoplošná deratizace města zaměřená na hubení potkanů. Důležitou součástí boje proti těmto hlodavcům je i součinnost se správci kanalizace, kteří ve stejném termínu provedou deratizaci také. Velice důležitá je ale také spolupráce s obyvateli města, kteří by se měli zapojit při vyhledávání míst výskytu potkanů.

V Ostravě Vítkovicích byl představen podnikatelský areál IN PARK

22. března 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě byl slavnostně představen podnikatelský areál IN PARK ve Vítkovicích na ulici 1. máje. Objekt je typickým příkladem úspěšné sanace zchátralého, nevyužívaného průmyslového areálu z 50. let minulého století.

Počet nezaměstnaných se v Opavě mírně snížil

21. března 2011 7:09 | Opava | Tomáš Kořistka

Po tříměsíčním růstu nezaměstnanosti v celém Moravskoslezském kraji máme konečně lepší zprávu. Nezaměstnaných mírně ubylo, a to i v Opavě. Ve srovnání s loňským rokem je ale stále nezaměstnanost vyšší. Dá se ale očekávat další zlepšení díky sezónním pracím.

První farmářské trhy budou v Opavě 15. - 16. dubna

18. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Do Opavy se opět po mnoha letech vrátí farmářské trhy. Tedy klasická tržnice, kde si každý bude moci nakoupit čerstvé výpěstky a potraviny vypěstované nebo vyrobené farmáři a podnikateli především z Opavska. Poprvé si na Dolní náměstí v Opavě můžete přijít nakoupit v polovině dubna.

Ostravský magistrát hodnotil dopad bezplatné MHD v době smogu

17. března 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Koordinátor ODIS provedl ve spolupráci s odborem dopravy ostravského magistrátu vyhodnocení dopadu přepravy městskou hromadnou dopravou zdarma v období smogu. Akce probíhala v lednu a únoru. Počítána byla obsazenost autobusů, tramvají a trolejbusů na různých místech Ostravy a také byla hodnocena hustota provozu.

Bezpečnostní situaci v Ostravě se daří držet na dobré úrovni

17. března 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ve srovnání s rokem 2009 poklesl v Ostravě počet trestných činů, i když městská policie řešila v roce 2010 o 15 procent více událostí, než v roce 2009. Podle jejího vedení, je ale důležité hlavně to, že se daří držet v rovnováze počet řešených přestupků v dopravě s veřejným pořádkem.

Slezský fotbalový klub Opava se připravuje na novou sezónu

14. března 2011 4:32 | Opava | Tomáš Kořistka

Rychle se blíží jarní část moravskoslezské fotbalové ligy, které s velkým přehledem kraluje Slezský fotbalový klub Opava. Po tvrdé zimní práci je tým dobře připraven zvládnout i druhou část soutěže a splnit tak jasný cíl: návrat do 2. ligy, kde Slezané bezesporu patří.

Nejúspěšnější sportovci Opavska roku 2010

14. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Nově zrekonstruované prostory Slezského divadla Opava hostily další významnou akci. Na slavnostním večeru byli vyhlášeni Nejúspěšnější sportovci Opavska roku 2010. Z výsledků je jasné, že v tomto regionu je talentů dostatek a že jistě patří mezi největší líhně v rámci celého Moravskoslezského kraje.

Matematický maratón na ZŠ v Opavě-Kylešovicích

12. března 2011 6:12 | Opava | Tomáš Kořistka

Základní škola v Kylešovicích je známá svými matematickými maratóny nejen u nás, ale i v zahraničí. Nejnadanější děti ze všech opavských škol se každý rok pravidelně utkávají při řešení nejrůznějších matematických úloh. Maratón trvá neuvěřitelných 12 hodin a děti musejí v této době vyřešit co nejvíce příkladů.

Opavská nemocnice zjednodušuje přístup k informacím

11. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Opavská nemocnice se snaží o co nejlepší služby pro své pacienty, a proto spustila projekt, díky kterému je možné informovat se o zdravotním stavu příbuzných nebo blízkých prostřednictvím telefonu. Pacienti se ale nemusejí bát o osobní data. Vše je vymyšleno tak, aby se k informacím dostal opravdu jen ten, kdo má.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více