Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Otevřená radnice se v Opavě konala již podruhé

11. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Opavská Hláska se už podruhé otevřela všem občanům, kteří se aktivně zajímají o dění ve městě a mají snahu přispět k řešení problémů. Tito lidé se mohou každý měsíc setkat tváří v tvář s vedením Opavy ve dni nazvaném Otevřená radnice. I tentokrát byla slavnostní místnost městské rady naplněna do posledního místa.

Nejistota kolem výstavby komunikace mezi Ostravou a Opavou

11. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Valná hromada Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 - I/57 nepřinesla nic nového. Ministerstvo dopravy sice slibuje, že v příštím roce bude stavba pokračovat, rozpočet ale schválen není, a tak není ani jisté, že peníze budou. Kvůli rozestavěnosti silnice vznikají velké škody nejen na stavbě samotné, ale i lidem v okolí.

Konference "Budoucnost trhu práce - bez talentů to nepůjde"

10. března 2011 6:29 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Více než stovka firem nejen z Moravskoslezského kraje, ale také špičkoví odborníci trhu práce se sešli se studenty na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava. Důvodem byl čtvrtý ročník veletrhu pracovních příležitostí Kariéra Plus. Záštitu nad projektem převzal také primátor Ostravy Petr Kajnar.

Palác Razumovských v Opavě prochází rozsáhlou rekonstrukcí

7. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Jedna z nejkrásnějších budov v Opavě - Palác Razumovských, který slouží jako administrativní zázemí Slezského muzea, bude opět jako nová. V současné době totiž prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Stavebníci používají jak nejmodernější technologie, tak i původní postupy, aby zachovali historickou hodnotu paláce.

Los určil dvojice v daviscupovém zápase Česko - Kazachstán

4. března 2011 5:05 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Z Ostravy se stává město tenisu. Moravskoslezskou metropoli si opět vybrala česká tenisová reprezentace pro pořádání zápasu 1. kola světové skupiny Davisova poháru. Soupeřem našich hráčů je Kazachstán. Losování jednotlivých soupeřů se konalo ve slavnostním sále městského zastupitelstva přímo v budově ostravského magistrátu.

Slezské divadlo v Opavě zahájilo premiérou opery Samson a Dalila

2. března 2011 4:48 | Opava | Tomáš Kořistka

Opavské divadlo opět hraje. V neděli byla slavností premiérou opery Samson a Dalila zahájena nová sezóna. Divadlo bylo kvůli rekonstrukci zavřené více než půl roku a pravidelní návštěvníci už se nemohli dočkat. I na hercích byla patrná nervozita, která samozřejmě po úvodních minutách opadla a všichni si představení užili.

Město Ostrava chce častěji čistit silnice

25. února 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vedení Ostravy chce častěji čistit silnice aby zlepšilo ovzduší ve městě. Prach z cest je totiž jedním z velkých znečišťovatelů. Městské čistící stroje ale odprašují i silnice, které jsou ve správě kraje a státu, a proto požádali radní tyto instituce o dotace.

Majitelé staveb v Opavě mohou odkoupit pozemky pod svými bytovými objekty

23. února 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Vedení Opavy se rozhodlo vyjít vstříc občanům, kteří nevlastní pozemky pod svými bytovými objekty, a nabídne jim je k prodeji za výhodnou cenu. Zastupitelstvo schválilo, že cena bude nižší než tržní cena stanovená znalcem. Podle primátora Zdeňka Jiráska je to důležité narovnání vztahů mezi majitelem pozemku a stavby na něm.

Lékaři v Městské nemocnici Ostrava ukončili protest

23. února 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Situace v Městské nemocnici Ostrava se uklidňuje. Téměř všichni lékaři se rozhodli vzít zpět své výpovědi a nemocnice tak od března bude nadále normálně fungovat bez jakýchkoliv omezení. Město, které je provozovatelem nemocnice teď začne naplno pracovat na sloučení zařízení s městskou záchrankou.

Díky dotaci mají v chráněných dílnách v Opavě-Vlaštovičkách nové vybavení

18. února 2011 9:05 | Opava | Tomáš Kořistka

Chráněné dílně v Opavě Vlaštovičkách přibyli další 4 noví pracovníci. Tato dílna má už 28 zaměstnanců a je součástí Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Pracují v ní lidé, kteří by jinak jen těžce hledali práci. Mohou dělat keramické nebo tkané výrobky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více