Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

V Ostravě na Náměstí Republiky vyroste skleněná věž

4. února 2011 7:25 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nedaleko centra Ostravy by měla už v příštím roce vyrůst skleněná věž. 14ti patrová budova, kterou obsadí zaměstnanci firmy Tieto. Kanceláře nahradí malý parčík, jež byl vykácen na Náměstí Republiky. Objekt by měl být další ozdobou města.

Firmy z MS kraje soupeřily o titul společensky nejodpovědnější firmy

2. února 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

59 firem z celého Moravskoslezského kraje soupeřilo, která z nich je společensky nejodpovědnější. Zjednodušeně řečeno, která dělá pro své zaměstnance i něco navíc. Na vyhodnocení se podíleli odborníci, ale díky anketě i obyvatelé regionu.

Většina znečišťovatelů v kraji bude regulovat prašnost už při signálu upozornění

31. ledna 2011 9:01 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ostravsko, Karvinsko a Třinecko už čtvrtý den sužuje smog. Platí signál regulace a 8 největších znečišťovatelů muselo omezit výrobu. Hned 6 z nich také podepsalo deklaraci, ve které se zavázali regulovat prašnost už při signálu upozornění, který je vyhlášen již při dvojnásobném překročení limitu pro prach.

VŠB-TU Ostrava a Ostravská univerzita se možná spojí

28. ledna 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vysoká škola báňská - Technická univerzita a Ostravská univerzita se možná spojí. Sloučením těchto dvou škol by vznikla 3. největší univerzita v zemi, která by měla daleko větší možnosti pro získání peněz na výzkum. Navíc by stoupnul i její význam.

Městská nemocnice Ostrava a nemocnice FM řeší odchody lékařů společně

27. ledna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ředitelé Městské nemocnice Ostrava a Nemocnice Frýdek-Místek v těchto dnech domlouvají, jak zajistit péči o pacienty v případě odchodu lékařů. Pokud by se totiž Ministerstvo zdravotnictví s lékaři, kteří podali výpovědi, nedohodlo, budou tyto dvě nemocnice postupovat společně. Důvodem je také výhodné silniční spojení.

Zastupitelé Ostravy chtějí do města pozvat premiéra Petra Nečase

26. ledna 2011 18:15 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští zastupitelé chtějí do města co nejdříve pozvat premiéra Petra Nečase. Vidí to jako nezbytné pro rozvoj moravskoslezské metropole. Pokud by si ale předseda vlády nenašel čas ve svém nabitém programu, nebudou radní váhat, ani pokud by je pozval do Prahy.

V Moravskoslezském kraji dojde ke slučování škol

24. ledna 2011 18:51 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Střední školy v Moravskoslezském regionu čekají velké změny. Kvůli úbytku dětí chystá školský odbor krajského úřadu slučování a rušení některých škol. Už v roce 2014 by mělo být až o 15 škol méně. Nové školy už kraj společně s ministerstvem školství nepovolí a korigovat se budou také konkrétní obory.

V Ostravě - Hrušově vyroste nová průmyslová zóna

21. ledna 2011 7:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská městská část Hrušov by se v příštích letech měla stát centrem drobných živnostníků a řemeslníků. Město totiž chce oblast, která je ohrožována záplavami, přeměnit v průmyslovou zónu. Příprava území bude stát asi 2 miliardy korun. Do Hrušova by se tak mohl opět vrátit život.

Vyřizování stížností na úřadech by mělo dostat jednotnou podobu

21. ledna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jihomoravský kraj se snaží prosadit jednotný systém pro stížnosti. V současné době totiž může každý úřad postupovat, jak uzná za vhodné. Měl by tak vzniknout jakýsi stěžovací zákon, který by sloužil jako návod pro všechny instituce.

Hejtman kraje ocenil ty, kteří zabránili přepadení směnárny v Krnově

20. ledna 2011 7:22 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Sedm statečných, kteří se vloni v Krnově podíleli na zneškodnění ozbrojeného lupiče a další tři, kteří k němu přispěli nepřímo, převzali v obřadní síni krnovské radnice čestné uznání za statečnost a plaketu hejtmana kraje. Krnovský městský úřad pak přidal peněžní dar a čtyři potřební dostali poukaz na léčebnou rehabilitaci.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více