Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Na Slezském gymnáziu v Opavě si učitelé a studenti vyměnili role

3. dubna 2011 7:45 | Opava | Tomáš Kořistka

V naší režii. Už tento název napovídá, jak asi mohla vypadat akce, kterou studenti Slezského gymnázia v Opavě uspořádali. Tento den všechny žáky čekala poněkud netradiční výuka a hlavně vyučující. Studenti a učitelé si totiž vyměnili role.

Úterý nebude na opavském magistrátu úředním dnem

1. dubna 2011 9:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Opavský magistrát chce dále zlepšovat své služby, a proto vedení města rozhodlo o změně úředních hodin. Úterky budou vymezeny pracovníkům jednotlivých odborů, aby mohli vyrazit přímo mezi občany do terénu, což je nedílná součást jejich práce. Proto už úterý nebude od prvního května úředním dnem.

MHD v době smogu zdarma nic neřeší, tvrdí opozice

1. dubna 2011 7:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Městská hromadná doprava v době smogu zdarma je trnem v oku opozičním zastupitelům v Ostravě, kteří tvrdí, že to nemá na čistotu ovzduší žádný vliv. Jejich názor nezměnila ani studie, kterou si radnice nechala vypracovat. Vedení města je ale s jejím výsledkem spokojeno a hodlá v tomto opatření pokračovat.

Posílejte recepty do soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko

1. dubna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj má řadu vynikajících a originálních jídel. Které je ale nejlepší, si zatím nikdo netroufl ustanovit. Navíc ani není přesně známo, které jsou vlastně originály přímo z tohoto regionu a které recepty pocházejí odjinud. Na tyto otázky pomůže odpovědět soutěž s názvem: „Jak šmakuje Moravskoslezsko." Ta bude předcházet prvnímu ročníku Gastrofestivalu.

Nová pravidla pro fungování fondu pro ozdravné pobyty ostravských dětí

31. března 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Zastupitelstvo Ostravy schválilo nové pravidla pro fungování fondu určeného pro ozdravné pobyty dětí z lokalit nejhůře zasaženými špatným ovzduším. Vedení města totiž nechce, aby školy za tyto peníze jezdily na krátké výlety, které nemají na organizmus dětí žádný vliv. Proto se náměstek pro životní prostředí, Dalibor Madej, obrátil na odborníky.

Na Popské ulici v Opavě probíhá archeologický průzkum

29. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Jistě si mnozí obyvatelé Opavy všimli archeologického průzkumu, který v minulých měsících probíhal jen pár metrů od Horního náměstí v Opavě směrem k Popské ulici. V těchto místech má v budoucnu stát nové centrum města a tak bylo nutné toto území nejprve prozkoumat, aby nebyly nenávratně zničeny cenné historické památky.

Opavská kulturní organizace (OKO) bude mít nové vedení

29. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Opavskou kulturní organizaci neboli OKO čekají velké změny. Vedení města hledá nového ředitele či ředitelku a zároveň zahájilo odbornou diskusi o další koncepci kultury v Opavě. Nové vedení OKA bude muset napravit chyby toho bývalého, kvůli jehož nedostatkům dokonce Hláska podala trestní oznámení.

Primátor Opavy předal ocenění nejlepším pedagogům

28. března 2011 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

28. března, v den výročí narození Jana Amose Komenského, slaví svůj svátek učitelé. Právě u této příležitosti pozvalo vedení města Opavy ty nejlepší pedagogy do Domu kultury Petra Bezruče. Z rukou primátora Zdeňka Jiráska si pak převzali ocenění za svou výbornou práci.

Ostrava představila svůj nový propagační film

28. března 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se rozhodla zmodernizovat způsob své filmové prezentace. Primátor Petr Kajnar totiž vnímá dobrý marketing města jako velice důležitý pro investory a tedy další rozvoj regionu. Poslední propagační film o Ostravě vznikl v roce 2006 a nezachycuje tak už celou řadu zajímavých novinek.

Ostrava nesouhlasí s novým systémem rozpočtového určení daní

24. března 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vedení Ostravy nesouhlasí s připravovanými změnami rozpočtového určení daní, které by pro Ostravu znamenaly o 164 milionů korun méně v rozpočtu. Nový systém navrhuje Ministerstvo financí ČR a kromě Ostravy by méně peněz dostaly také Praha, Brno a Plzeň. Celkem by města přišla o 1,6 miliardy korun.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více