Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj přichystal řadu projektů pro návštěvníky regionu

5. března 2010 12:19 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj se snaží zastavit úbytek turistů, který zasáhl region v posledních měsících. Přichystal proto hned několik projektů. Kraj se chce především co nejlépe prezentovat, má připraveny nové internetové stránky pro návštěvníky a díky evropským penězům také rozjíždí projekt tzv. Beskydské magistrály.

Hladiny řek se v Moravskoslezském kraji zvedají kvůli tání

2. března 2010 1:48 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jarní slunečné počasí urychlilo tání sněhu a hladiny řek v celém Moravskoslezském kraji se začaly rychle zvyšovat. Včera se navíc přidal i déšť. Na několika místech se řeky vylily z břehů a vodohospodáři vyhlásili první povodňový stupeň v 5 lokalitách.

Výtluky na silnicích dělají čáru přes rozpočet

25. února 2010 14:16 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V posledních dnech, když zmizel sníh ze silnic, se v plné síle ukázaly škody, které napáchala zima. Silničáři přemýšlejí na čem ušetřit, aby zbyly peníze na opravy výtluků. Kvůli velké spotřebě soli totiž značně překročili plánované rozpočty.

Ostravská ZOO prochází rozsáhlými úpravami

23. února 2010 0:22 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nejnavštěvovanějším zařízením pro trávení volného času v celém Moravskoslezském kraji je ostravská ZOO. Také proto prochází v posledních letech rozsáhlými úpravami a zvelebováním. Letos návštěvníky čeká například nový výběh pro medvědy a opice, které budou žít téměř v přirozeném prostředí.

Novela o prodeji státní půdy nahrává podle zemědělců spekulantům

22. února 2010 2:31 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Soukromí zemědělci protestují proti novele zákona o prodeji státní půdy. Nelíbí se jim, že nahrává spíše spekulantům s pozemky než rolníkům, kteří na půdě hospodaří. Zemědělci se také obávají zvýšené možnosti korupce.

V Ostravě se rozjel unikátní projekt monitoringu ovzduší

17. února 2010 9:03 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Do jednoho roku by měl mít Zdravotní ústav Ostrava hotovu mapku, která přesně ukáže, kdo a kde nejvíce znečišťuje ovzduší. Údaje získá díky unikátnímu projektu monitoringu ovzduší, který svým rozsahem nemá v naší zemi obdoby. Některé škodliviny budou měřeny vůbec poprvé.

Moravskoslezský kraj může čerpat peníze z evropského fondu Jessica

9. února 2010 6:27 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj získal nový zdroj peněz z Evropské unie. Jako první region v zemi podepsal smlouvu s Evropskou investiční bankou a může začít čerpat finance z fondu Jessica. Peníze mohou být využity na rozvoj a obnovu měst, a to nejen veřejnými, ale i soukromými investory.

Zimní údržba silnic se letos zcela jistě prodraží

8. února 2010 6:05 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Pluhy a sypače už vyjíždí jen v horských oblastech Moravskoslezského kraje, aby rozšířily cesty nebo posypaly štěrkem hůře sjízdné úseky. Přesto se dá už teď s jistotou říct, že letošní zima se silničářům prodraží a je pravděpodobné, že peníze budou v další části roku chybět jinde.

Kormoráni doslova vyžírají ryby v řece Moravici

6. února 2010 0:42 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Rybáři na Opavsku jsou zoufalí. Už několik dní mohou jen bezmocně přihlížet, jak v obci Branka kormoráni doslova vyžírají řeku Moravici. Tito ptáci jsou totiž zvláště chráněným druhem a plašení už příliš nepomáhá.

Ostravské výstaviště Černá louka bude mít novou tvář

3. února 2010 7:52 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravské výstaviště Černá louka, které leží přímo v centru města, by se mělo v nejbližších letech dočkat radikální změny. Radní totiž vyhlásili architektonickou soutěž o její budoucí podobě. Supermoderní čtvrť by měla Ostravě pomoci v soutěži o Evropské hlavní město kultury 2015.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více